Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
12.45

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

Natisni članek

Al Nassr azijska liga prvakov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Sreda, 25. 10. 2023, 12.45

6 mesecev, 1 teden

Izjemna strelska forma Cristiana Ronalda

Ste videli, kaj uspeva vročemu Ronaldu? To sta bili pravi mojstrovini. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je na zadnjih štirih tekmah za klub oziroma reprezentanco dosegel kar sedem zadetkov. | Foto Guliverimage

Cristiano Ronaldo je na zadnjih štirih tekmah za klub oziroma reprezentanco dosegel kar sedem zadetkov.

Foto: Guliverimage

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo še zdaleč ni rekel zadnje v nogometu! Čeprav se bliža 39. letu, je vstopil v izjemno obdobje, v katerem zabija kot za stavo tako za reprezentanco kot tudi svoj klub. V torek je tako blestel na dvoboju azijske lige prvakov, kjer je Al-Nassru do zmage nad katarskim Al Duhailom (4:3) pomagal z dvema zadetkoma in asistenco. V polno je meril po mojstrskih strelih, ki sta s pomočjo družbenih omrežij kmalu postala spletni uspešnici. Ni kaj, velemojster ostaja velemojster.

Jan Oblak
Sportal Veličastno! Oblaka povzdignili med največje legende.

Liga prvakov je vedno veljala za njegovo najljubše tekmovanje. Najraje je poslušal njeno himno, nato pa na zelenicah dosegal tako veliko zadetkov, kot še nihče pred njim. Cristiano Ronaldo je s 140 goli še vedno absolutni strelski rekorder. Ker se je Lionel Messi, njegov najbližji zasledovalec (129), vmes preselil v ZDA, kjer nastopa za Inter iz Miamija, tretjega junaka, ki bi v ligi prvakov dosegel vsaj sto zadetkov, pa še ni na obzorju, bo rekord še dolgo varen v Ronaldovih rokah. 

Čeprav se je Portugalec v začetku leta preselil k Al-Nassru in s selitvijo v Azijo zapravil možnost, da bi še naprej nastopal v evropski ligi prvakov, se mu je ponudila nekoliko drugačna, a še vedno mikavna priložnost.

Cristiano Ronaldo v zadnjem obdobju blesti v dresu Al-Nassra in navdušuje z atraktivnimi zadetki. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo v zadnjem obdobju blesti v dresu Al-Nassra in navdušuje z atraktivnimi zadetki. Foto: Reuters

Z Al-Nassrom se je letos uvrstil v azijsko ligo prvakov, v kateri mu gre za zdaj imenitno. Na treh tekmah je osvojil maksimalnih devet točk, obenem pa se tudi trikrat vpisal med strelce. Ko je to storil na zadnji tekmi v torek, kjer je zvezdniški klub iz Savdske Arabije v Riadu ugnal katarski Al Duhail s 4:3, vodil pa je že s 3:0, je zadel v polno dvakrat. In to kako!

Prvi zadetek Cristiana Ronalda:

Ko je v 61. minuti povišal prednost gostiteljev na 3:0, je to storil s spektakularnim udarcem z okrog 20 metrov. To je bil imeniten zadetek, ki je občinstvo dvignil na noge. Cristiano je dokazal, česa vsega je zmožen.

To pa ni bil edini trenutek genialnosti CR7 na srečanju azijske lige prvakov. V 81. minuti, ko so se gostje tudi s pomočjo Brazilca Philippeja Coutinha, ki je prispeval podajo za drugi gol, približali na 2:3, je poskrbel še za en atraktiven zadetek. Soigralec Sultan Abdullah Salem ga je našel z dolgim predložkom, portugalski kapetan pa se ni obotavljal, ampak udaril iz prve. Z zlato levico in natančnim volejem je premagal vratarja in dokazal, da je izjemna strelska forma vse prej kot naključje. 

Drugi zadetek Cristiana Ronalda:

Za Al-Nassr sta zadela v polno še Brazilec Anderson Talisca, s peto mu je podal ravno Ronaldo, in Senegalec Sadio Mane.

V azijski ligi prvakov blesti tudi Srb Aleksandar Mitrović (Al-Hilal), ki je dosegel hat-trick proti indijskemu Mumbai Cityju (6:0) in je s štirimi zadetki prvi strelec tekmovanja, tretji predstavnik Savdske Arabije Al-Ittihad pa je brez poškodovanega Karima Benzemaja z 1:0 premagal iraškega predstavnika Al Quwa Al Jawiya. | Foto: Reuters V azijski ligi prvakov blesti tudi Srb Aleksandar Mitrović (Al-Hilal), ki je dosegel hat-trick proti indijskemu Mumbai Cityju (6:0) in je s štirimi zadetki prvi strelec tekmovanja, tretji predstavnik Savdske Arabije Al-Ittihad pa je brez poškodovanega Karima Benzemaja z 1:0 premagal iraškega predstavnika Al Quwa Al Jawiya. Foto: Reuters

Ronaldomanija v Savdski Arabiji je tako vstopila v novo poglavje. Portugalec je lačen zadetkov in lovorik, v tem koledarskem letu pa je v klubskem in reprezentančnem dresu dosegel kar 43 zadetkov, tako da se mu nasmiha še en podvig. V tem trenutku je namreč najboljši strelec v letu 2023. Zgolj na zadnjih štirih tekmah je v dresu kluba in reprezentance prispeval kar sedem zadetkov, na zadnjih desetih pa 12. 

Ne pozabimo, Ronaldo je v kvalifikacijah za Euro 2024 dosegel že devet zadetkov. Več od njega jih je le Belgijec Romelu Lukaku (10). | Foto: Reuters Ne pozabimo, Ronaldo je v kvalifikacijah za Euro 2024 dosegel že devet zadetkov. Več od njega jih je le Belgijec Romelu Lukaku (10). Foto: Reuters

Cristiano Ronaldo
Sportal Portugalcem uspelo, Cristiano Ronaldo postavil še en osupljiv rekord
Cristiano Ronaldo
Sportal Tekma v Bruslju zaradi streljanja prekinjena, Portugalci suvereni
Ne spreglejte