Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 6. 2010,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 6. 2010, 12.44

8 let

Kekova četa prispela v Johannesburg

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Največje mesto na jugu Afrike se pridno polni z nogometnimi navdušenci, na ciljni postaji je vedno več udeleženk prvenstva. Barve Sportala braniva Vid Ponikvar in Rok Plestenjak.

Afrika. Celina v razvoju, ki je z vlogo uradnega gostitelja največjega nogometnega dogodka na zemeljski obli prejela ogromno čast, hkrati pa si na svoja pleča naložila breme največje možne odgovornosti, bo vsaj mesec dni središče svetovnega zanimanja.

Košček raznobarvnega mozaika, najbolj slikovito ga je orisal pogled na potnike v velikanskem Boeingu, s katerim s(m)o se v nedeljo popoldan iz Frankfurta podali na 11 ur trajajočo vožnjo v Johannesburg, predstavlja osrednjo misel svetovnega prvenstva. Na letalu ni manjkalo sombrerov mehiških privržencev, v tipično oranžno barvo odetih Nizozemcev, pa seveda prepoznavnih brazilskih dresov in najbolj številnih, nemških navijačev, v prvem razredu pa se je znašla reprezentanca Gane. Vsi so se odpravili na festival nepozabne vrhunske športne zabave. Na mundial, ki bo po zaslugi Kekove čete glas o majhni Sloveniji ponesel tudi v najbolj oddaljene kotičke sveta.

Stevardese zaželele čim kasnejšo vrnitev

Slovenski nogometni ponos je v JAR krenil z drugim letalom, do Frankfurta pa smo – resda ločeni, saj so se Kekovi izbranci zasluženo peljali v ločenem, prvorazrednem prostoru - lahko na letalu opazovali sproščene in optimistične obraze reprezentantov. Največji aplavz zbranih potnikov, tudi mnogih nemških poslovnežev, ki so z zanimanjem opazovali Milivoja Novakoviča in še nekatere znance iz bundeslige, je odmeval, ko je po pristanku v Frankfurt prijeten glas ene izmed stevardes zaželel slovenskim junakom prijetno pot v JAR in če se le da, čim bolj pozno vrnitev s svetovnega prvenstva.

Kekovi četi se bomo pridružili danes ob 17. uri na prvem treningu, ki naj bi minil v spoznavanju tamkajšnje zelenice v športnem srednješolskem centru HydePark, po zagotovilih NZS pa naj bi slovensko odpravo pričakal v zavidanja vrednem stanju.

Shakira ušla za nekaj minut

Poti osrednjega dela slovenskih novinarjev in nogometašev so se torej začasno prekinile v Frankfurtu. Napetost pred prihodom na osrednje letališče v Johannesburgu je rasla iz minute v minuto, prizor ob izhodu pa je ponudil vso razkošje velikega tekmovanja. Na naključne goste so prežali zbiratelji avtogramov, dogodek so oplemenitili prepoznavni glasovi vuvuzel (na srečo so Evropejcem, ki jim je glas priljubljenih trobil vendarle preveč tuj in nevšečen, ob prihodu delili odrešilne čepke za ušesa), ni manjkalo različnih televizijskih ekip.

Žal smo za nekaj minut zgrešili prihod glasbene zvezdnice Shakire, ki bo nastopila v četrtek na mogočnem koncertu, nato pa krenili v spoznavanje namestitvenih prostorov, namenjenih slovenskim predstavnikov sedme sile. Prvi vtisi so milo rečeno mešani, misli pa se zaradi opozoril južnoafriških sopotnikov, pa tudi naše uradne turistične vodnice, o nujnih pravilih gibanja belcev po ulicah Johannesburga, polnijo z različnimi pomisleki. O njih pa več v prihodnjih prispevkih …

Ne spreglejte