Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 9. 2023,
23.10

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

Natisni članek

Kyle Walker Luciano Spalletti Kvalifikacije za Euro 2024

Sobota, 9. 9. 2023, 23.10

2 meseca, 2 tedna

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024, 5. KROG (SOBOTA)

Makedonci so jo znova zagodli Italijanom, Gliha s Kosovom presenetil Švico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28
Kyle Walker | Kyle Walker je v 41. minuti srečanja na Poljskem poskrbel za izenačenje. To je bil njegov reprezentančni prvenec v 77. nastopu! | Foto Reuters

Kyle Walker je v 41. minuti srečanja na Poljskem poskrbel za izenačenje. To je bil njegov reprezentančni prvenec v 77. nastopu!

Foto: Reuters

V soboto so bile v kvalifikacijah za Euro 2024 na delu reprezentance v skupinah C, F in I. Belgija je v gosteh premagala Azerbajdžan, Anglija je na Poljskem remizirala z Ukrajino in prvič v tem ciklusu ostala brez zmage, Švico pa je v izdihljajih srečanja ostala brez zmage na Kosovu, kjer je na selektorskem položaju debitiral Primož Gliha. Švedska je napolnila mrežo Estoniji, evropski prvaki Italijani pa so doživeli novo razočaranje proti Makedoncem. V Skopju so pri tekmecu, zaradi katerega so ostali brez nastopa na SP 2022, zapravili vodstvo in osvojili le točko. Luciano Spalletti je tako na vročem selektorskem stolčku azzurrov debitiral brez želenega uspeha.

Kvalifikacije za Euro 2024, 5. krog:

Sobota, 9. september:

Matjaž Kek
Sportal Rojstni dan? Selektor razmišlja le o zmagi v San Marinu.

Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na nedeljsko gostovanje v San Marinu, kjer bo imela opravka z najmanj kakovostnim tekmecem v kvalifikacijski skupini H in bi bilo vse drugo kot prepričljiva zmaga veliko presenečenje, v skupinah C, F in I pa so v soboto odigrali tekme 5. kroga.

Romelu Lukaku je prvič nastopil za Belgijo kot napadalec Rome. | Foto: Reuters Romelu Lukaku je prvič nastopil za Belgijo kot napadalec Rome. Foto: Reuters

Belgija, ki je nastopila brez poškodovanega zvezdniškega dvojca Kevin De Bruyne (Manchester City) in Thibaut Courtois (Real Madrid), je v Bakuju upravičila vlogo favorita in premagala Azerbajdžan (1:0). Romelu Lukaku je prvič nastopil za rdeče vrage kot član Rome. Selektor Domenico Tedesco ga je uvrstil v začetno postavo, v 66. minuti pa ga je zamenjal Michy Batshuayi, ki je pred tedni v dresu Fenerbahčeja nastopil v Ljudskem vrtu. Edini zadetek na srečanju je dosegel Yannick Ferrerira Carrasco. Novopečeni član savdskega kluba Al-Shaba, sicer pa dolgoletni soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu, je v polno zadel v 38. minuti.

Spalletti debitiral z remijem v Skopju

Zadnja finalista Eura 2020 nastopata v skupini C. Angleži so po štirih zaporednih zmagah prvič remizirali. V Vroclavu na Poljskem so se z Ukrajino razšli z 1:1. Ukrajinci so na stadionu Tarczynski Arena uživali bučno podporo, zbralo se je več kot 40 tisoč navijačev Ukrajine. Ko je nogometaš Arsenala Oleksandr Zinčenko v 26. minuti spravil Ukrajino v vodstvo, je sledil delirij na tribunah. Še pred koncem prvega polčasa pa so Angleži izenačili. V svojem 77. nastopu za tri leve je branilec Kyle Walker dosegel krstni zadetek in izenačil na 1:1. To je bil tudi končni rezultat.

Navijači Ukrajine so napolnili stadion v Vroclavu. | Foto: Reuters Navijači Ukrajine so napolnili stadion v Vroclavu. Foto: Reuters

Z 1:1 se je končal dvoboj tudi v Skopju, kjer je gostoval aktualni evropski prvak Italija. Azzurri so se prvič predstavili prvič pod vodstvom novega selektorja Luciana Spallettija, ki je v prejšnji sezoni popeljal Napoli do težko pričakovanega državnega naslova v serie A, na odgovornem položaju pa zamenjal Roberta Mancinija, ki se je tako kot številna druga znana nogometna imena odločil za izziv v bogatih arabskih deželah. Postal je selektor Savdske Arabije.

Nemčija Japonska
Sportal Polom Nemčije proti Japonski, selektorju Flicku šteti dnevi?

Italija je gostovala pri reprezentanci, ki je štirikratnim svetovnim prvakom v dodatnih kvalifikacijah za SP 2022 senzacionalno z lanskoletno zmago v Palermu preprečila nastop v Katarju. Favoritom je zagodla tudi tokrat. Čeprav so Italijani povedli, v polno je zadel Ciro Immobile, so gostitelji v 81. minuti po izjemni izvedbi prostega strela Enisa Bardhija, ki je zatresel mrežo Gianluigija Donnarumme, osvojili točko. Italijani so na treh tekmah zbrali štiri točke in na lestvici zaostajajo tako za Anglijo kot tudi Ukrajino, katero bodo v torek gostili v Milanu. 

Luciano Spalletti vodi danes prvič Azzurre na stadionu Toše Proeski. | Foto: Reuters Luciano Spalletti vodi danes prvič Azzurre na stadionu Toše Proeski. Foto: Reuters

V skupini I je drugič brez zmage ostala vodilna Švica. Na gostovanju v Kosovu je dvakrat vodila, a so gostitelji v četrti minuti sodnikovega podaljška, takrat je svoj drugi zadetek dosegel Vedat Muriqi, izenačili na 2:2. Prvič v kvalifikacijah je Kosovo vodil slovenski nogometni strateg Primož Gliha.

Šeško Kek
Sportal Sloveniji se kaj takšnega še ni zgodilo, Kek prejel čudovito darilo

Kvalifikacije za Euro 2024, 5. krog:

Četrtek, 7. september:

Petek, 8. september:

Sobota, 9. september:

Lestvice:

Slovenija Severna Irska kvalifikacije 2024 Andraž Šporar
Sportal Nor večer v Stožicah, toliko golov Slovenija ni dala že dve leti
Slovenija Sv Irska kvalifikacije 2024 Benjamin Šeško
Sportal Sanjsko, takšne rapsodije Šeška in Šporarja pa še ne
Cristiano Ronaldo
Sportal Španija se je znesla nad Gruzijo, Hrvaška nad Latvijo
Brazilija Neymar
Sportal Neymar presegel legendarnega Peleja
Lionel Messi
Sportal Messi obnorel Argentino z novo mojstrovino
Ne spreglejte