Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 2. 2014,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sevilla FC Dare Vršič Marcos Tavares

Četrtek, 27. 2. 2014, 13.52

8 let

Lahko Vršič že po tednu dni postane junak za vse večne čase?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes ob 19. uri nogometaše Maribora čaka nova evropska preizkušnja. V povratni tekmi šestnajstine finala lige Europa bodo v Sevilli iskali pot do rezultata, ki bi mejil na pravcati nogometni čudež.

Že samo najboljši posameznik Seville, Hrvat Ivan Rakitić, je na nogometni tržnici ovrednoten dvakrat toliko, kot je celotna mariborska ekipa. Sevilla je klub, ki pogosto meša štrene najboljšim v Španiji in je dvakrat v zadnjem desetletju stal na najvišji stopnički tekmovanja, v katerem se meri tudi v tej sezoni. Kljub temu se je Maribor na prvi tekmi favoriziranim Špancem dostojno upiral, remiziral z 2:2 in na današnjo povratno tekmo odpotoval prepričan, da lahko pripravi novo senzacijo.

Videli so, da lahko

Že kar 14. evropska tekma v tej sezoni Mariborčane čaka danes, kar je nekaj, o čemer so lahko pred nekaj leti le sanjali. Medtem so se uveljavili kot spoštovanja vreden evropski klub in bodo ta status skušali potrditi oziroma celo nadgraditi tudi danes. Da Maribor v Ljudskem vrtu ni izgubil, je z golom ob debiju poskrbel Dare Vršič, ki bo nevarnost za vratarja Špancev predstavljal tudi danes. "Nismo živčni. Ne vem, zakaj bi bili. Na prvi tekmi smo videli, da se lahko po robu postavimo tudi tako uglednemu tekmecu. S Sevillo lahko igramo. Zato je zdaj motiv še večji. Osredotočeni smo le nase in razmišljamo o tem, kako bi se veselili tudi po drugi tekmi," je povedal nogometaš, ki je za prvenec v majici slovenskega prvaka potreboval vsega pet minut. Če bi se med strelce vpisal tudi zvečer, bi v zgolj tednu dni postal junak Maribora za vse večne čase. Glede na to, da je še pred nekaj leti blestel v majici velikega rivala Mariborčanov, ljubljanske Olimpije, bi bilo to še kako zanimivo.

Verjamejo, da jim bo uspelo

"Ne sprašujte me, kolikokrat sem si ogledal posnetek gola s prve tekme," se je zasmejal nekdanji slovenski reprezentant, ko je beseda nanesla na mojstrovino, s katero je v Ljudskem vrtu izid poravnal na 2:2. Bolj kot o res lepem golu je v teh dneh seveda razmišljal o povratni tekmi v Sevilli.

"Prepričan sem, da bomo v fazi obrambe opravili svoje delo, kot si želimo. Smo pa vsekakor dovolj kakovostni, da nekaj naredimo tudi v napadu. Verjamem, da nam bo uspelo. Pričakujem, da bomo imeli tudi tokrat veliko prostora, kar bomo morali izkoristiti," je še povedal Vršič, ki bo na priložnost verjetno, tako kot na prvi tekmi, čakal na klopi.

Navijači so dodaten motiv

Tam bo, razen če zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti kapetan Marcos Tavares, katerega nastop je še pod vprašajem, tekmo verjetno začel tudi Nusmir Fajić. "Rezultat s prve tekme nam daje upanje. Lahko razmišljamo o napredovanju. Moramo zadeti, to je jasno. Potrudili se bomo po najboljših močeh. Tudi podpora s tribun ne bo izostala, v Sevillo je pripotovalo kar nekaj naših navijačev, kar je zagotovo dodaten motiv. Z njihovo pomočjo nam lahko uspe," je povedal napadalec iz Bosne in Hercegovine.

V Mariboru je že nekaj časa, a se strinja s tistimi, ki pravijo, da je tekma v Sevilli najbolj pomembna do zdaj. Vsaj v zadnjih nekaj letih. "Da, mislim, da je to največja tekma do zdaj. Tako pomembne še nismo igrali," je priznal Fajić, ki se s tem, ali bo danes igral od prve minute, ne obremenjuje preveč. "V Mariboru je zdrava konkurenca. Štiri, pet napadalcev nas je. Vsi delamo dobro in prepričan sem, da bo napad tudi tokrat delo opravil tako, kot ga mora. Želimo si, da bi ga," je še povedal izkušeni napadalec.

Ne spreglejte