Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
28. 7. 2018,
15.04

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

Natisni članek

Aleš Mertelj

Sobota, 28. 7. 2018, 15.04

5 let, 9 mesecev

Aleš Mertelj se seli na Češko

Legenda Maribora pri 31 letih prvič v tujino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52
Aleš Mertelj | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dolgoletni nogometaš Maribora, ki je sodeloval pri malodane vseh njegovih evropskih podvigih v zadnjih letih, Aleš Mertelj, se pri 31 letih prvič seli v tujino. Podpisal je enoletno pogodbo s češkim prvoligašem MFK Karvino.

Aleš Mertelj Maribor Gorica
Sportal Srce parajoče slovo dolgoletne vijolice

Aleš Mertelj je bil kar devet let član Maribora in eden izmed njegovih najbolj profesionalnih nogometašev, ki se nikoli ni pritoževal nad zastavljenimi nalogami. Tudi v zadnji sezoni ne, ko je bil skoraj odpisan in ni odigral niti ene minute v kateremkoli od tekmovanj, v katerem so nastopali Mariborčani.

Sezono pred tem je zbral 15 nastopov, pred tem pa je bil eden od pomembnejših mož Mariborčanov in tudi slovenski reprezentant. Za Slovenijo je odigral 16 tekem. V majici Maribora je zbral kar 308 nastopov in zabil 12 golov, šestkrat je zaigral tudi v skupinskem delu lige prvakov in bil na igrišču na kar 21 tekmah v skupinskem delu lige Europa.

Aleš Mertelj
Sportal Ni hotel uveljavljati svojega ega in razbijati NK Maribor

Na Češkem je podpisal enoletno pogodbo

Po koncu prejšnje sezone se je temu 31-letnemu marljivemu vezistu iz Kranja, ki se je v slovenskem klubskem nogometu uveljavil v majici Kopra, iz katerega je prišel v Maribor, pogodba z vijoličastimi iztekla. Nekaj časa naj bi se spogledoval z Muro, a na koncu je prvič v svoji karieri pristal na Češkem.

Podpisal je enoletno pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem MFK Karvino, pri katerem so ga predstavili kot veliko okrepitev, kar glede na številke, s katerimi se lahko pohvali, niti najmanj ne preseneča.

."Takega igralca smo iskali, saj gre za velikega borca z neprecenljivimi izkušnjami tako iz Evrope kot reprezentance. Pozitivno je, da se je naš klub okrepil s takšnim igralcem," je prihod Mertlja komentiral športni direktor Karvine Lubomir Vlk.

Karvina je sicer manjši češki nogometni klub, ki se mu je v prejšnji sezoni sploh prvič v svoji zgodovini uspelo ohraniti med tamkajšnjimi prvoligaši. Pred tem je v prvi ligi nastopal dvakrat, a obakrat samo po eno sezono.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Aleš Mertelj NK Maribor
Sportal Maribor na priprave brez treh nogometašev
Ne spreglejte