Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2023,
23.04

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Ajax Bayer Leverkusen Roma Liverpool Sturm Graz Tomi Horvat Jon Gorenc Stanković Adam Gnezda Čerin Andraž Šporar Panathinaikos Liga Europa

Četrtek, 9. 11. 2023, 23.04

5 mesecev, 2 tedna

LIGA EUROPA, SKUPINSKI DEL (4. KROG)

Slovenci praznih rok, Liverpool in Roma sta se opekla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Panathinaikos navijači | Navijači Panathinaikosa niso bili zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev. | Foto Guliverimage

Navijači Panathinaikosa niso bili zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev.

Foto: Guliverimage

Poleg konferenčne lige je bilo danes v ospredju tudi dogajanje v ligi Europa. Drugo najmočnejše evropsko tekmovanje se je z današnjimi tekmami prevesilo v drugi del skupinskega dela, v tekmovanju pa je po četrtem krogu le še ena stoodstotna ekipa. To je Bayer iz Leverkusna, ki je tokrat z 1:0 ugnal Qarabag in si že zagotovil izločilne boje. Do tega kroga še stoodstotna Liverpool in Roma sta tokrat ostala brez točk proti Toulousu oziroma Slavii iz Prage. Panathinaikos z Adamom Gnezdo Čerinom, ki je igral v prvem polčasu, in Andražem Šporarjem, ki je v igro vstopil v zaključku, je z 1:3 klonil na gostovanju pri Rennesu. Brez točk je ostal tudi dvojec Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat, ki sta s Sturmom z 0:1 klonila na gostovanju pri Atalanti.

NK Olimpija David Sualehe
Sportal Zgodovinska evropska zmaga Olimpije v Stožicah
NK Olimpija : Ludogorec Green Dragons
Sportal Kdo pravi, da je že konec evropskih sanj Olimpije?

V skupinskem delu evropske lige slovenske barve zastopata Sturm in Panathinaikos. Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar sta za uvod s Panathinaikosom še drugič zapored ostala praznih rok pri Rennesu, ki je tokrat slavil s 3:1. Gnezda Čerin je igral v prvem polčasu, medtem ko je Šporar v igro vstopil v 78. minuti. Pri slovitem grškem klubu nastopa tudi Benjamin Verbič, a ga trener Igor Jovanović ni prijavil za evropsko jesen, tako da ni kandidiral za nastop na obračunu.

Rennes je že v deveti minuti v vodstvo popeljal Fabian Rieder, v 33. minuti so domači ostali brez Jeanuela Belociana, ki je prejel rdeči karton, na drugi strani pa je strel z bele točke izkoristil Fotis Ioannidis. Domači so nato v drugem polčasu kljub igralcu manj na igrišču prišli do vseh treh točk, najprej je v 65. minuti zadel Ibrahim Salah, končnih 3:1 pa je z bele točke postavil Ludovic Blas v 70. minuti. 

Na drugi tekmi skupine F je Maccabi Haifa gostil Villarreal in izgubil z 1:2, potem ko sta pri Špancih za preobrat poskrbela Alejandro Baena v 80. in Alexander Sørloth v 86. minuti. V prvem polčasu so zapravili še najstrožjo kazen. Rennes ima zdaj devet točk, Villarreal ob tekmi manj šest, Panathinaikos je pri štirih, Maccabi pa pri eni.

Jon Gorenc Stanković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jon Gorenc Stanković Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Bergamu pa sta Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat z graškim Sturmom izgubila proti Atalanti, potem ko je edini gol dosegel Berat Djimsiti v 50. minuti. Gorenc Stanković je igral vso tekmo, Horvat pa od 60. minute. V isti skupini D je Sporting z 2:1 odpravil Rakow. Portugalci imajo sedem točk na drugem mestu, Atalanta vodi z desetimi. Sturm je pri štirih, Rakow pa pri eni točki.

Bayer je po štirih tekmah pri štirih zmagah. | Foto: Reuters Bayer je po štirih tekmah pri štirih zmagah. Foto: Reuters Stoodstoten le še Bayer

Po četrtem krogu je v ligi Europa le še ena stoodstotna ekipa. To je Bayer iz Leverkusna, ki je z golom Victorja Bonifaceja v 93. minuti z 1:0 ugnal Qarabag in si že zagotovil napredovanje v izločilne boje. Liverpool je po treh zmagah tokrat z 2:3 klonil na gostovanju pri Toulousu, Roma pa je morala z 0:2 priznati premoč Slavii v Pragi.

Še drugi poraz v svojem četrtem nastopu je doživel Ajax, ki je z 0:2 klonil pred Brightonom.

Luis Diaz
Sportal Družinska drama nogometaša s srečnim koncem

Liga Europa, skupinski del (4. krog):

Četrtek, 9. november:

Lestvice:

 

Ne spreglejte