Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 5. 2011,
8.14

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcos Tavares Darko Milanič

Sreda, 4. 5. 2011, 8.14

8 let, 1 mesec

Mariborčani bodo odgovorili z enako mero

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dan pred derbijem z Olimpijo sta na novinarski konferenci Maribora pred novinarje stopila kapetan Marcos Tavares in trener Darko Milanič. Cilj je jasen. Zmaga.

V zadnji prvenstveni tekmi so Mariborčani v Novi Gorici zmagali s 6:0, a danes ne gre pričakovati takega števila zadetkov. Obeti niso najboljši. Olimpija in Maribor sta se v tej sezoni pomerila trikrat, gledalci pa so ob dveh remijih in zmagi vijoličastih videli le en zadetek. ''Redkokateri derbi je tako bogat z zadetki, kot je bila naša zadnja prvenstvena tekma. To bo povsem drugačna tekma od sobotne. Bolj agresivna. Prostora bo manj, kot ga je po navadi. Eni in drugi si od derbija obetamo veliko. Olimpija se bori za Evropo, medtem ko smo mi ne glede na to, da imamo na prvem mestu visoko prednost, zelo motivirani. To ni navadna tekma. Jasno je, da je pred nami nekaj pomembnega,'' pred obračunom z v drugem delu sezone neporaženo Olimpijo pravi Darko Milanič. ''Olimpija je v vzponu. Pošteno se bomo morali potruditi, če želimo zmagati. A ne glede na kakovost nasprotnika, se dobro zavedamo, da smo tudi mi zelo dobri in vemo, česa smo sposobni. S pomočjo navijačev in znanja, ki ga imamo, lahko pridemo do zmage, ki si je želimo,'' je povedal trener, ki je te dni z Mariborom podaljšal zvestobo do leta 2014. ''Morali bomo biti mirni. Pričakujem agresivno igro nasprotnika, saj se pri Olimpiji dobro zavedajo, da se nam lahko le tako postavijo po robu. A mi smo pripravljeni. Tudi naši fantje bodo zagotovo zelo agresivni in bodo na igro nasprotnika odgovorili z enako mero,'' sporoča trener vodilnega slovenskega prvoligaša, ki je v zadnjih treh prvenstvenih tekmah trikrat zmagal.

Samozavest je zdaj višja

Glavni adut Maribora v želji po golu v mreži gostov bo Marcos Tavares, ki je proti HiT Gorici zabil tri gole in je trenutno s 15 zadetki najboljši strelec prvenstva. ''Pred nami je pomembna tekma. Vsi se bomo potrudili, da zmagamo. Če bom imel priložnost, bom seveda spet skušal zadeti, saj bi s tem pomagal ekipi do zmage, sam pa bi se še bolj približal naslovu najboljšega strelca lige. Je pa jasno, da ne bo lahko. Olimpija v drugem delu sezone igra odlično. Ne bo nam lahko, a bomo dali vse od sebe, da osvojimo tri točke in se še bolj utrdimo na prvem mestu. Motivacija v moštvu je na najvišji ravni. Radi bi postali prvaki. Imamo dobro izhodišče, a moramo do konca sezone igrati zavzeto in se boriti. Ne smemo popustiti in misliti, da je zaradi visoke prednosti, ki jo imamo, vse odločeno. Ne smemo biti sproščeni. Ko si sproščen, padeš. Sprostili se bomo po koncu sezone, ko bomo na počitnicah,'' pravi kapetan vijoličastih, ki pa se strinja, da je samozavest ekipe po sijajni predstavi na zadnji prvenstveni tekmi narasla. ''To je dejstvo. Razumljivo je, da si po takšni predstavi bolj samozavesten. Zdaj moramo to, kar imamo, izkoristiti na tekmi proti Olimpiji,'' je še povedal Brazilec, ki je doslej na derbijih z Olimpijo zadel že dvakrat. Seveda vsi navijači vijoličastih upajo, da mu bo tokrat nekaj podobnega uspelo še tretjič.

Trije so poškodovani

Mariborčani bodo sicer nastopili brez poškodovanih Martina Mileca, Aleša Mertlja in Marka Pridigarja, medtem ko se hrvaški vezist Tomislav Pavličić, ki je zadnjo tekmo izpustil zaradi bolečin v hrbtu, vrača v kader za tekmo.

Ne spreglejte