Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 1. 2013,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Milanič Marcos Tavares

Sreda, 9. 1. 2013, 16.52

8 let

Milanič začel graditi za to in tudi novo sezono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pa se je začelo tudi v Ljudskem vrtu. Po natanko enem mesecu so pri slovenskem prvaku prekinili zimski premor in se začeli pripravljati na drugi, zelo pomemben del sezone.

Prvi del so odprli z lovoriko v superpokalu in sladko zmago nad velikim rivalom Olimpijo. Potem so sledili uspešni nastopi v Evropi, dobro pa so nalogo opravili tudi v prvenstvu, v katerem so vodilni z visokim naskokom pred najbližjimi zasledovalci, in v pokalu, v katerem so se prebili do četrtfinala. Mariborčani so torej na dobri poti, da ubranijo dvojno lovoriko, ki so jo osvojili lani, a pot do tja je še dolga. V drugem delu sezone bodo morali nadaljevati z dobrimi igrami in rezultati, naslednji tedni pa so tisti, v katerih bodo skušali pripravljenost dvigniti na ustrezen nivo. Še bolj je zimsko pripravljalno obdobje pomembno zato, ker praktično predstavlja tudi pripravo na začetek naslednje sezone, ko vijoličaste spet čaka lovljenje evropskih sanj. Časa za pripravo je namreč poleti veliko manj, kot ga je zdaj. V torek zvečer so se nogometaši Maribora najprej zbrali na večerji, že dopoldne pa v polni zasedbi – 32 igralcev -, že bili v Ljudskem vrtu. Najprej tehtanje, potem sestanek in začetek treninga. Najprej v telovadnici, potem na igrišču, na katerem so se že srečali z žogo. Med nogometaši so bili tudi trije novinci. Hrvat Matija Smrekar in Bošnjak Nusmir Fajić, ki sta Mariborčane okrepila pred kratkim, ter mladi branilec Nejc Mevlja, ki je pogodbo podpisal že pred časom, a zaradi okrevanja po hudi poškodbi v vijoličastem dresu še ni zaigral. Nad delom svojih varovancev je seveda ves čas bdel glavni trener.

''Končno smo vsi skupaj. Po dolgem premoru je motivacija pričakovano na visokem nivoju. Pogrešal sme delo z ekipo in prepričan sem, da podobno velja tudi za fante,'' je povedal Darko Milanič, ki so mu minule praznične dni zagotovo polepšala tudi priznanja, ki so kar deževala na njegov račun. Po zanj res izjemnem letu 2012 je bil namreč v vseh izborih za najboljšega slovenskega trenerja pričakovano razvrščen na prvo mesto.

''Želim si, da bi bilo leto 2013 uspešno, v katerem bi se podobno, kot smo se lani, velikokrat veselili skupaj z našimi navijači,'' si je zaželel trener, ki je z veseljem pozdravil nove okrepitve vijoličastih. ''Novinci so sprejeli vse zahteve, s tem ni nobenih težav,'' je najprej povedal in dodal: ''Pred nami so tedni, v katerih bo treba marsikaj postoriti tudi na telesni vzdržljivosti. Bomo pa že od prvega dne delali po principih, ki jih imamo. Veseli me, da imamo že prvi delovni dan tako čudovito vreme. Pogoji za delo so za trenutno obdobje odlični. Upam, da bodo razmere podobne tudi v prihodnosti. Vemo, kaj nas čaka. Za nami je odlična jesen, v nadaljevanju želimo vse skupaj še nadgraditi. Želimo si obeh lovorik in v takšnem slogu smo tudi začeli pogovor pred prvim treningom.'' Cilji so torej jasno zastavljeni, zdaj je na trenerju in predvsem nogometaših, da jih uresničijo. Pred tem pa še na desetine trdih treningov, nekaj prijateljskih tekem in zahtevnega pripravljalnega obdobja.

Ne spreglejte