Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
24. 11. 2013,
7.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valter Birsa Kaka

Nedelja, 24. 11. 2013, 7.57

8 let

Navijačem Milana počil film: Birse in druščine niso izpustili s štadiona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Milanu ne gre in ne gre. Zmagal ni že na sedmi zaporedni tekmi, v serie A za vodilno Romo zaostaja 18 točk, v soboto pa je doma proti Genoi le remiziral. Navijači so se pogovorili z igralci.

Nov spodrsljaj rdeče-črnih je razburil navijače. Genoa je na San Siru osvojila dragoceno točko (1:1), čeprav je kar nekaj časa na igrišču vztrajala le z desetimi igralci, Mario Balotelli pa je zapravil strel z bele točke. Že drugič zapored, kar se poprej izjemno natančnemu izvajalcu enajstmetrovk ni dogajalo. Najbolj zvesti privrženci Milana, ki so na tekmah zbrani na južni tribuni, so po srečanju zaprli vse izhode s štadiona ter zahtevali, da z igralci opravijo iskren pogovor na štiri oči. "Naši igralci sploh ne razumejo, kaj pomeni žrtvovanje. So bogati, polni denarja, mi pa garamo, da jih lahko spremljamo," je potožil predstavnik navijačev.

Kaka in Abbiati stopila med navijače, Galliani še zaupa Allegriju

Njihovo jezo je sprva poskušal umiriti Balotelli, a so mu to preprečili varnostniki. Nato sta se proti jeznim navijačem, bilo jih je okrog 300, odpravila Kaka (edini strelec Milana na tekmi z Genoo, gol je dosegel že v 4. minuti) ter izkušeni vratar Christian Abbiati. Pogovor, začinjen s povišanimi toni navijačev, je trajal tri minute, nato pa so navijači ob glasnem ploskanju spustili nogometaša nazaj v slačilnico in se razšli, tako da so lahko rdeče-črni mirno zapustili štadion.

"Stvari letos niso takšne, kot bi morale biti. A to se zgodi vsakomur. Ni potrebe, da bi iz tega delali preveliko dramo. Vrnili se bomo na zmagovito pot, a ostati moramo potrpežljivi in mirni," je povedal direktor Milana Adriano Galliani, ki še naprej zaupa Massimilianu Allegriju, čeprav si je z izbranci že priigral ogromen zaostanek za vodilnimi mesti v italijanskem prvenstvu.

Ne spreglejte