Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2023,
19.14

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ivan Brnić 1. SNL NK Olimpija NK Olimpija Diogo Costa Pinto nogometna tržnica Romeo Lavia Wataru Endo Chelsea Liverpool

Petek, 18. 8. 2023, 19.14

8 mesecev, 3 tedne

nogometna tržnica, 18. avgust

Maribor potrdil odhodno bombo, Portugalec nova okrepitev Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Ivan Brnić | Ivan Brnić je zapustil Maribor. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ivan Brnić je zapustil Maribor.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V pričakovanju novih izzivov se je Olimpiji pridružil Diogo Costa Pinto, so sporočili iz kluba. 24-letni vezist, ki je doslej za Casa Pia nastopal v portugalskem najmočnejšem prvenstvu, je s klubom sklenil sodelovanje do leta 2026. Pri Mariboru pa so potrdili, da je Ivan Brnić postal novi član Olympiacosa. Angleški nogometni klub Liverpool je danes sklenil dolgoročno pogodbo z Japoncem Watarujem Endom, dosedanjim članom nemškega Stuttgarta. Pri londonskem Chelseaju so potrdili prihod Romea Lavie, ki je sklenil sedemletno pogodbo.

Charles Ikwuemesi
Sportal Uradno: Celjani potrdili rekorden prestop

Kot so sporočili iz Maribora, je 21-letni krilni napadalec Ivan Brnić sinoči odigral zadnjo tekmo v vijoličastem, seli se k 47-kratnemu grškemu prvaku Olympiacosu. 

"Nekaj časa smo se soočali s precejšnjim zanimanjem zanj, vendar smo kot pogoj izpostavili, da Ivan ostane z nami do konca evropskega tekmovanja. Želeli smo priti čim dlje, potihoma tudi do skupinskega dela, kar je vedno cilj NK Maribor, vendar je Fenerbahče pomenil previsoko oviro v tem trenutku. Ivan je v enem letu naredil ogromen preskok, z uspešno zgodbo iz druge hrvaške lige do pomembnega člana naše ekipe in odmevnega prestopa k grškemu velikanu. Znova se je izkazalo, kakšen je recept: igrišče, igrišče in še enkrat igrišče, z ogromno odrekanja ter vloženega truda. Ivan je pokazal kakovost, a je tudi značajsko sledil smernicam sodobnega nogometa. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je naredil v tako kratkem času za NK Maribor in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere. Nedvomno ima potencial za večje zadeve. Odhaja v zameno za odškodnino, ki ni rekordna, a ni zanemarljiva. Sodi v višji rang, z donosnimi bonusi. Primer Makoumbou dokazuje, da gre za formulo, ki jo je vredno nadaljevati. Olympiacos pa je klub, ki omogoča ob nadaljnjem razvoju tudi možnost donosnih prestopov. Verjamem, da se bo s prestopom Ivanova uspešna zgodba nadaljevala, nam prinaša obvezo, da njegov odhod ustrezno nadomestimo in ne izgubimo na kakovosti na igrišču," je ob odhodu Brnića pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Brnić je za Maribor dosegel enajst golov na 54 tekmah. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Brnić je za Maribor dosegel enajst golov na 54 tekmah. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Brnić je za Maribor odigral 54 tekem, na katerih je dosegel 11 golov in 15 asistenc. "Za menoj je čudovito leto v Mariboru. Žal mi je, da se je moralo končati s porazom 0:3 proti Fenerbahčeju. Toda to je življenje, takšen je nogomet. Tukaj sem bil res srečen in zadovoljen, zelo sem napredoval glede treningov ter miselnosti, dozorel sem v igri. Izboljšal sem se v različnih pogledih, psihološko in fizično, po nogometni in življenjski plati. Maribor mi je bil kot druga družina. Tukaj so mi bili omogočeni vsi pogoji, da postanem čim boljši. Zato najbolj obžalujem, da nisem dvignil trofeje z Mariborom, čeprav sem imel priložnost," je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal Ivan Brnić, ki je odigral zadnjo tekmo v vijoličastem proti turškemu, v prihodnje pa bo izpisal nove poglavje pri grškem velikanu.

"Nisem pričakoval, da se bo zgodilo že tako zgodaj, a se moram prilagoditi. Pri odločitvi je pretehtalo spoznanje, da preprosto moram naprej. Maribor mi je pomenil ustrezno odskočno desko, zdaj grem na novi poti znova korak po korak in storil bom vse, da se v novem okolju predstavim v najboljši luči. Prestop k največjemu klubu v Grčiji zame zagotovo pomeni velik korak naprej v karieri. Seveda bom tudi z razdalje spremljal vsako tekmo Maribora, ko mi bo čas dopuščal. V preteklih mesecih sem se v klubu in mestu počutil zares dobro. Hvala Violam in vsem navijačem, bili so mi vedno v podporo! Poslavljam se s prijetnimi spomini in z upanjem, da bo Maribor v nadaljevanju sezone vrnil trofejo v Ljudski vrt."

Portugalec nova okrepitev Olimpije

Novo okrepitev pa so predstavili v Ljubljani. Kot so sporočili iz Olimpije, je novopečeni vezist zeleno-belih Diogo Costa Pinto nogometno šolanje opravil pri Benfici, nakar je z razvojem nadaljeval v Italiji. Po eno sezono je bil član Ascolija in Potenze, po povratku v domovino pa Vilafranquenseja in Estrele, kjer se je na 29 tekmah podpisal pod 13 golov. Sledil je prestop v Casa Pio in Diogo Costa Pinto je med portugalsko elito v letu dni zbral 18 nastopov. V aktualni sezoni je na treh tekmah dosegel en gol.

"Verjamem, da se bom hitro ujel z novimi soigralci in strokovnim vodstvom! Olimpija je moj novi klub, zato bom naredil vse, kar je v moji moči, da moštvu pomagam po najboljših močeh. Po zgodovinskem uspehu si ljudje v klubu želijo nadaljevati s trdim delom in navduševati v različnih tekmovanjih. Liga, pokal, sedaj je tukaj še Evropa. Ekipi bom dodal nekaj tehničnega znanja, medtem ko se najbolje znajdem na položaju desetice. Nadejam se, da bomo skupaj zelo uspešni, osebno pa komaj čakam na prvo domačo tekmo in snidenje z navijači," je ob prihodu v Ljubljano dejal novopečeni član Olimpije.

Liverpool po košarici našel novo okrepitev

Angleški nogometni klub Liverpool pa je danes sklenil dolgoročno pogodbo z Japoncem Watarujem Endom, dosedanjim članom nemškega Stuttgarta. Pri londonskem Chelseaju so potrdili prihod Romea Lavie, ki je sklenil sedemletno pogodbo. Pri Liverpoolu niso sporočili podrobnosti prestopa, angleški mediji pa ga ocenjujejo na 22 milijonov evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vesel sem, da sem se pridružil tako velikemu klubu, kot je Liverpool. Počutim se odlično, izpolnile so se mi sanje, saj sem si vedno želel nastopali v premier ligi za močan klub," je za spletno stran Liverpoola dejal Japonec.

Liverpool je v prestopnem roku iskal zamenjavo za vezista Jordana Hendersona in Fabinha, ki sta se poleti preselila v Savdsko Arabijo. Poskusa, da bi v klub pripeljali Moisesa Caiceda iz Brightona in Romea Lavio iz Southamptona, pa sta bila neuspešna, saj je oba z bogatejšo ponudbo prepričal londonski Chelsea.

Slednji je danes tudi uradno potrdil prihod Lavie, ki je bil v četrtek že na zdravniškem pregledu. Finančnih podrobnosti tudi Londončani niso razkrili, a so tamkajšnji mediji navajali, da bo prestop vreden približno 62 milijonov evrov.

Lavia je že osmi novinec pri ekipi s Stamford Bridga v poletnem prestopnem roku, v katerem so Londončani zapravili 350 milijonov funtov.

"Komaj čakam, da spoznam soigralce. Čutim, da lahko skupaj naredimo velike stvari," je za spletno stran kluba dejal 19-letni Belgijec.

Preberite še:

Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca
Sportal Če si želite ogledati bitko Slovencev s Severnimi Irci, pohitite
NK Celje Charles Ikwuemesi
Sportal Padel bo rekord Celja, Neymarju se je pridružil tudi donedavni junak Seville
Švedska
Sportal Švedinje prekrižale načrte Avstralkam in osvojile bron. V nedeljo veliki finale.
Ne spreglejte