Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 6. 2023,
19.50

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

NK Rogaška Žan Flis NK Koper Nik Omladič Steven Gerrard Christopher Nkunku Chelsea Carlo Ancelotti nogometna tržnica Lionel Messi Lionel Messi Gerardo Martino Inter Miami

Torek, 20. 6. 2023, 19.50

10 mesecev, 1 teden

Nogometna tržnica, 20. junij

Messi znova pod vodstvom Martina, Ancelotti bodoči selektor Brazilije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Gerardo Martino | Gerardo Martino je "someščana" Lionela Messija vodil tako pri Barceloni kot pri argentinski reprezentanci. | Foto Reuters

Gerardo Martino je "someščana" Lionela Messija vodil tako pri Barceloni kot pri argentinski reprezentanci.

Foto: Reuters

Po poročanju argentinskih medijev naj bi se Gerardo "Tata" Martino dogovoril z Interjem iz Miamija in znova postal trener svojega rojaka Lionela Messija. Potem ko je 60-letnik s sedemkratnim najboljšim nogometašem na svetu sodeloval že pri Barceloni in v reprezentanci, naj bi zdaj svetovnega prvaka treniral v klubu solastnika Davida Beckhama. Brazilce naj bi medtem od leta 2024 naprej vodil zdajšnji trener madridskega Reala Carlo Ancelotti. Chelsea je uradno potrdil lani sklenjen prihod francoskega napadalca Christopherja Nkunkuja, za katerega je plačal RB Leipzigu 60 milijonov evrov.

Joselu
Sportal Po osvojeni ligi narodov se seli k velikanu

Slovenski nogometaš Nik Omladič bo v prihajajoči sezoni igral za Koper, je klub z Obale sporočil na družbenih omrežjih. Izkušeni 33-letni vezist je s Koprom sklenil enoletno pogodbo. Nekdanji slovenski reprezentant je minulo sezono začel v Velenju pri Rudarju in jo končal v tretji nemški ligi kot član ekipe Hallescher.

V prvi slovenski ligi je odigral 168 tekem, v statistiko pa vpisal 28 golov in 30 podaj. Skupno je v članski karieri zbral 372 nastopov in dosegel 56 golov ter 59 podaj.

Nik Omladič se vrača v Slovenijo, zaigral bo v Kopru. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nik Omladič se vrača v Slovenijo, zaigral bo v Kopru. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Imam dober občutek in se zelo veselim nove sezone. Koper je odličen klub za slovenske razmere, klub ki ima vedno visoke ambicije in želi biti v vrhu. Tudi pogoji so odlični, odločitev je bila lahka," je v izjavi za klub dejal Omladič.

Kariero je 33-letnik začel prav pri Rudarju, nato pa prestopil k Olimpiji. V Nemčiji je igral še za Eintracht Braunschweig, Greuther Fürth in Hanso Rostock.

Za slovensko reprezentanco je zbral šest nastopov, zadnjega pred slabimi šestimi leti, ko je odigral 31 minut proti Malti v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji.

Žan Flis prva okrepitev novega prvoligaša Rogaške

Žan Flis (desno) je prva okrepitev novega slovenskega prvoligaša. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Žan Flis (desno) je prva okrepitev novega slovenskega prvoligaša. Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenski nogometni klub Rogaška se je pred prihajajočo sezono Prve lige Telemach okrepil z Žanom Flisom, je novi prvoligaš sporočil na Facebooku. Petindvajsetletni vsestranski branilec je nazadnje igral za Celje, s klubom iz Rogaške Slatine pa je podpisal dveletno pogodbo.

"Hvaležen sem za izkazano zaupanje. Potrudil se bom po najboljših močeh, da klubu prinesem to, kar išče od mene," je v izjavi za klub dejal 25-letnik.

V minuli sezoni je za Celje odigral pet tekem, skupaj pa 36. Ob prehodu v članski nogomet je igral za mladinsko moštvo Maribora in tamkajšnjo ekipo B, nato pa se preselil k Dravi. Od tam je prišel v knežje mesto, kot posojen nogometaš pa je nato igral še za Triglav in Fužinar.

"Pričakovanja morajo biti skromna. Smo ekipa, ki šele vstopa v prvo ligo, prav tako pa smo tudi zelo mlada ekipa. Ampak kljub temu verjamem, da lahko veliko pokažemo in se borimo za lepa mesta," je še dodal Flis.

Rogaška je minulo sezono v 2. SNL končala na prvem mestu in si neposredno zagotovila mesto med elito.

Chelsea ujel "kapitalca"

Chelsea, ki je v zadnjih dveh prestopnih rokih zapravil največ denarja za nakup okrepitev, a mu to ni prineslo rezultatskih uspehov, je predstavil javnosti novega ''kapitalca''. Že lani je sklenil dogovor s francoskim napadalcem Christopherjem Nkunkujem, ki je v prejšnji sezoni blestel v nemški bundesligi (16 zadetkov in 6 asistenc na 25 tekmah), nato pa mu je poškodba, staknil jo je tik pred začetkom SP 2022, preprečila nastop na mundialu v Katarju.

Zdaj 25-letni Francoz prihaja v London. Z modrimi je sklenil šestletno pogodbo, Chelsea pa je zanj plačal odkupno klavzulo v vrednosti 60 milijonov evrov. Nkunku bo uradno postal novopečeni igralec Chelseaja 1. julija. ''Zelo sem srečen, da prihajam k Chelseaju,'' ne skriva sreča nekdanji up pariškega PSG.

Christopher Nkunku je v sezoni 2022/23 v nemški bundesligi dosegel 16 zadetkov. | Foto: Reuters Christopher Nkunku je v sezoni 2022/23 v nemški bundesligi dosegel 16 zadetkov. Foto: Reuters

Chelsea je v tem poletnem prestopnem roku zvabil v svoje vrste tudi 16-letnega ''čudežnega dečka'' iz Ekvadorja. Za Kendryja Paeza (Independiente del Valle) je plačal 20 milijonov evrov, Južnoameričan, ki igra v zvezni vrsti, pa se bo modrim pridružil leta 2025, ko bo postal polnoleten.

Martino bo znova vodil Messija 

Argentinski športni časopis Ole se je v objavi skliceval na več virov, ki so potrdili dogovor z Gerardom Martinom. Tudi oddaja TyC Sports je poročala, da manjkajo le še zadnje podrobnosti podpisa pogodbe, da pa je Martino že dosegel dogovor z Interjem.

Martino je bil nazadnje selektor mehiške reprezentance, a po predčasnem izpadu s svetovnega prvenstva v Katarju se je moral posloviti. Barcelono je treniral od poletja 2013 do poletja 2014, ko je Messi še igral za Katalonce. Zatem je Martino, ki tako kot Lionel Messi prihaja iz Rosaria, za dve leti prevzel tudi vodenje argentinske reprezentance.

Lionel Messi bi lahko v dresu Interja iz Miamija debitiral 21. julija. | Foto: Reuters Lionel Messi bi lahko v dresu Interja iz Miamija debitiral 21. julija. Foto: Reuters

Medtem pa je solastnik in izvršni direktor Miamija Jorge Mass potrdil, da so se v klubu z Messijem dogovorili o zadnjih pogojih pogodbe in so v procesu dokončanja papirologije in vizuma. K Messijevi odločitvi za pot čez lužo naj bi prispevali tudi ključni sponzorji severnoameriške profesionalne lige o dodatnih zaslužkih in delitvi dobička, kar so Messiju zagotovili pri velikanu športne opreme Adidasu in Apple TV.

Messijeva prva tekma v dresu Interja iz Miamija je na sporedu 21. julija na uvodni tekmi ligaškega pokala v Miamiju proti mehiškemu Cruz Azulu. Kot je zapisal Miami Herald, ki se sklicuje na vir, seznanjen s pogajanji, naj bi šlo za dveinpolletno pogodbo z možnostjo podaljšanja z vrhuncem na mundialu 2026, ki bo v ZDA, Mehiki in Kanadi.

Messi naj bi prejel 60 milijonov ameriških dolarjev (približno 54,9 milijona evrov) na leto. Mas je podpis pogodbe z Messijem označil za "pionirski trenutek v zgodovini ameriškega nogometa".

Ancelotti od leta 2024 selektor Brazilije?

Carlo Ancelotti vodi pri madridskem Realu številne brazilske reprezentante. | Foto: Reuters Carlo Ancelotti vodi pri madridskem Realu številne brazilske reprezentante. Foto: Reuters Brazilska nogometna zveza (CBF) je za bodočega selektorja reprezentance izbrala dosedanjega trenerja madridskega Reala, Carla Ancelottija. Kot poročajo lokalni mediji, med njimi tudi Sportv, naj bi 64-letnik od leta 2024 uradno prevzel taktirko selecaa. Predsednik CBF Ednaldo Rodrigues naj bi dogovor z Italijanom dosegel na dveh srečanjih v Španiji prejšnji teden. Časnik Folha de Sao Paulo je poročal, da je šlo za potrditev ustnega dogovora.

Španski športni dnevnik As pa danes piše, da je Ancelotti res govoril z Brazilci, vendar jim je zelo jasno povedal, da je njegova pogodba z Real Madridom za to sezono nedotakljiva. Zato o morebitni menjavi ne želi govoriti prej kot januarja 2024. Ancelottija pogodba na Real Madrid veže do naslednjega leta. Pravno torej s CBF ne bi mogel podpisati do januarja 2024 - šest mesecev pred iztekom pogodbe.

O Ancelottiju se že dolgo govori kot o bodočem selektorju Brazilije. Kljub porazni sezoni pri rekordnih španskih prvakih je Italijan nedavno poudaril, da so mu v klubu obljubili izpolnitev pogodbe, ki velja do leta 2024.

Real je v tej sezoni osvojil španski pokal, v prvenstvu pa ga je premagala Barcelona. V ligi prvakov je izpadel v polfinalu. Mediji so takrat ugibali, da bi Ancelotti lahko takrat izgubil službo pri kraljevem klubu.

Steven Gerrard ne gre v Savdsko Arabijo

Nekdanji velikan angleškega nogometa Steven Gerrard išče novega delodajalca. | Foto: Reuters Nekdanji velikan angleškega nogometa Steven Gerrard išče novega delodajalca. Foto: Reuters Nekdanji zvezdnik angleške nogometne reprezentance, zdaj trener Steven Gerrard, ne bo sledil mnogim po poti v nogometno Indijo Koromandijo v Savdsko Arabijo. "Analiziral sem ponudbo in morebitno delo v Savdski Arabiji, a zdi se mi, da iz tega ne bo nič," je za talkSport dejal 43-letni Gerrard.

Legendarni nogometaš Liverpoola in angleški reprezentant je po odhodu iz Aston Ville kot trener brez dela že od konca lanskega leta. V kratki trenerski karieri je pred tem vodil mlajše generacije Liverpoola in nato škotskega Rangersa. Gerrard je prejel ponudbo za delo od savdskega Al-Etifaka, a kot je dejal za angleške medije, v državo, ki je nenadoma postala "hit" nogometna destinacija, ne bo šel.

V nogometni karieri je Gerrard igral le za dva kluba. Velja za enega najboljših nogometašev Liverpoola zadnjih let, saj je za klub z Anfielda igral od leta 1998 do 2015, igralsko kariero pa

Rok Kronaveter
Sportal Rok Kronaveter iz Maribora v tretjo avstrijsko ligo
Ne spreglejte