Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 8. 2011,
22.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vito Plut Dejan Žigon Miran Srebrnič

Sobota, 6. 8. 2011, 22.24

8 let

Novogoričani prvič do treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Hita Gorice so v 4. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali CM Celje z 2:0 (2:0).

Hit Gorica se je v četrtem poskusu veselila prve letošnje zmage, Celjani pa so še drugič v tej sezoni zapuščali igrišče sklonjenih glav. Tekmo sta že v prvem polčasu odločila edina strelca na tekmi Vito Plut in Dejan Žigon.

Novogoričani, ki so na uvodnih treh tekmah osvojili le eno točko, so podjetneje začeli in že v osmi minuti povedli. Po desni strani je lepo prodrl Goran Galešić in s povratno podajo zaposlil prostega Vita Pluta, ki je z 10 metrov natančno meril v zgornji levi kot vrat celjskega vratarja Matica Kotnika. Po obdobju manj zanimive igre, ki se je odvijala pretežno med obema kazenskima prostoroma, je bilo znova bolj zanimivo sredi polčasa. V 24. minuti so gostje po padcu Iztoka Močivnika v domačem kazenskem prostoru v dvoboju z Rokom Buzetijem neuspešno zahtevali enajstmetrovko, le minuto pozneje pa so se Novogoričani znova veselili.

Po hudi napaki Kotnika, ki je neuspešno izbijal žogo, jo je v prazno mrežo preusmeril Dejan Žigon. Takoj zatem se je v lepi priložnosti za povišanje vodstva znašel William Vicente, ki je že premagal gostujočega vratarja, žogo pa je pred golovo črto odbil Marko Krajcer. V 31. minuti je Brazilec v novogoriškem dresu prodrl po desni strani, preigral Kotnika, zatem pa neuspešno podal prostemu Žigonu; žogo je prestregel Miroslav Radulović. Celjani si v prvem polčasu niso priigrali niti ene prave priložnosti. Nekajkrat so poskušali domačega vratarja Vasjo Simčiča presenetiti z razdalje, a so preslabo merili.

V tretji minuti nadaljevanja je moral prvič posredovati goriški vratar. Prosti strel z okrog 25 metrov je dobro izvedel Zoran Pavlović, Vasja Simčič pa je s težavo žogo odbil. Sledil je močan udarec Sebastjana Gobca, ki je nastreljal goriškega igralca. Gostitelji so znova zapretili v 60. minuti. Po podaji Vicenteja je Galešić z okrog 18 metrov dobro udaril po žogi, izkazal pa se je Kotnik, ki jo je z atraktivno obrambo preusmeril v kot.

Po predložku Žigona bi Serge Akakpo skorajda dosegel avtogol; žoga je zletela tik mimo leve vratnice Kotnikovega gola. Rezervist Damir Marijan je prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril previsoko, sledil je poskus Galešića, ki se mu je po robu postavil Kotnik, nakar je Kris Jogan z glavo streljal mino vrat. Celjani v napadu niso imeli pravih rešitev, nevarnejši so bili Novogoričani. V priložnosti se je znašel tudi rezervist Sandi Arčon, a je iztržil le kot.

Ne spreglejte