Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
17. 11. 2016,
14.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

Natisni članek

ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije naj gol Antonio Delamea Mlinar Miha Zajc Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 17. 11. 2016, 14.55

6 let, 7 mesecev

Olimpija pred gostovanjem v Novi Gorici

Elsner želel nadaljevati z Matićem, a ni šlo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58
Darijan Matić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so v četrtek po dolgem času opravili trening v najmočnejši zasedbi. Vsi reprezentanti so se vrnili zdravi, tudi novi kapetan Antonio Delamea Mlinar, ki je na Poljskem debitiral v državnem dresu.

Vodilni prvoligaški klub bo v soboto gostoval v Novi Gorici. Odprava Olimpije se bo spet podala na zahod. Tako je storila že prejšnji teden, ko je odigrala prijateljski dvoboj z italijanskim prvoligaškim klubom iz Verone.

Olimpija remizirala s članom serie A

Blessing Chibuike Eleke je prispeval zadetek za remi na gostovanju pri Chievu. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Chibuike Eleke je prispeval zadetek za remi na gostovanju pri Chievu. Foto: Vid Ponikvar Gostovanje pri Chievu se je končalo brez zmagovalca (1:1), Luka Elsner pa po dvoboju ni skoparil s pohvalami na račun izbrancev. Ti so podobno kot italijanski tekmeci zaigrali brez reprezentantov.

"Igralci so me spravili v pozitivno razpoloženje. Zelo so bili delavni in prizadevni, v Italiji smo odigrali dobro tekmo. Zdaj se usmerjamo na tekmo v Novi Gorici. Čaka nas težko gostovanje, mi pa želimo napredovati iz dneva v dan. Moramo zmagovati na tekmah," ima 34-letni strateg v mislih le željo po novih treh točkah, s katerimi bi Olimpija zadržala vodilni položaj tudi po 17 krogih.

Utrinki s četrtkovega treninga:

Četrtkov trening v Športnem parku v Spodnji Šiški so prvi začeli vratarji, pri katerih ima Elsner sladke skrbi, saj obetavnemu najstniku Roku Vodišku konkurirata izkušena Aleksander Šeliga in Darko Brljak, ki bi se ju branil redkokateri slovenski prvoligaš. Pri Olimpiji sta obsojena na rezervno klop, za dodatno konkurenco pa bo poskrbel Nejc Vidmar, ki komaj čaka na dan, ko bo prečrtan na seznamu poškodovanih.

Zajc pozna slabosti Gorice

Miha Zajc prihaja iz Šempetra pri Gorici. | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Zajc prihaja iz Šempetra pri Gorici. Foto: Grega Valančič/Sportida Prihodnje leto se bosta ekipi – zimske priprave se bodo začele 9. januarja –  pridružila tudi Nemanja Mitrović in Nik Kapun, ki sta prisotna na treningih, a še nista na razpolago trenerju. Pogrešajo ju vsi, tudi Miha Zajc, ki je z obema sodeloval v mlajših reprezentančnih selekcijah. Tokrat se je vrnil s članske turneje. Katančeva četa je gostovala na Malti in na Poljskem, Zajc pa je dobil priložnost za nastop v Vroclavu in pomagal Sloveniji do odmevnega remija (1:1).

"Zmeraj se je lepo vrniti v klub. Soigralci so komaj čakali, da jim povemo, kako je bilo z reprezentanco. Odlično se počutim," ni skrival dobre volje mladi Primorec, ki ga v nedeljo čaka gostovanje v Novi Gorici, le streljaj od njegovega primorskega doma.

"Poznamo slabosti Gorice. Morda je res v krizi, a moramo misliti le na lastno igro. Nimamo se česa bati," pred sobotnim srečanjem samozavestno odgovarja eden izmed treh članskih reprezentantov v vrstah zeleno-belih.

To je bila želja Darijana Matića

Antonio Delamea Mlinar je v ponedeljek debitiral v dresu članske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Antonio Delamea Mlinar je v ponedeljek debitiral v dresu članske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar Pred leti je državni dres nosil tudi Darijan Matić, donedavni kapetan Olimpije, ki je odgovorno čast prepustil novopečenemu reprezentantu Antoniu Delamei Mlinarju.

"Z Darijanom smo želeli nadaljevati, a je izrazil željo, da bi bil kapetan nekdo drug. Dogovorili smo se, da ostaja v funkciji drugega kapetana, ker ga želimo imeti v skupini liderjev ekipe. To si želi tudi sam," je trener pojasnil, da je upošteval željo Matića po razbremenitvi.

Novi kapetan Delamea Mlinar, prepoln pozitivnih vtisov s prve reprezentančne akcije, je prišel na trening med prvimi.

Na njem je bil tudi mladi makedonski napadalec s španskim potnim listom Dorian Babunski. Nekdanji član mladinske akademije Reala se v Sloveniji počuti odlično in trka na vrata najmočnejše enajsterice. Dres Olimpije je oblekel na prijateljski tekmi s Chievom, kjer je tudi zatresel mrežo Chieva, a je sodnik njegov zadetek razveljavil. Tako je ostalo pri 1:1. Zmaji, ki so na zadnjem gostovanju v Novi Gorici remizirali ravno s tem rezultatom, se bodo potrudili, da bo konec tedna v mestu vrtnic drugačen in da bodo osvojili vse tri točke.

Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte