Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 11. 2022,
21.59

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

6

Natisni članek

Josip Iličić NŠ Mura NK Koper NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija pokal Slovenije Pokal Pivovarna Union

Četrtek, 10. 11. 2022, 21.59

1 leto, 5 mesecev

Pokal Pivovarna Union, 1/16 finala

V Kopru videli kar dva hat-tricka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

6

pokal finale Koper Bravo | Pokalni naslov v tej sezoni branijo nogometaši Kopra. | Foto Grega Valančič/Sportida

Pokalni naslov v tej sezoni branijo nogometaši Kopra.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Znani so udeleženci osmine finala pokalnega tekmovanja. V edinem obračunu prvoligašev je Celje z 2:1 premagalo Muro. Olimpija ni imel težav z Ljutomerjem, Maribor je po preobratu s 3:1 izločil drugoligaško Krko, Tabor je tretjeligaša iz Šenčurja izločil šele po podaljšku, branilec pokalne lovorike Koper pa je moštvo Cirkulane odpravil s 6:0. Tri zadetke sta dosegla Dario Kolobarić in Anis Jašaragić.

Josip Iličić
Sportal Pri Mariboru pojasnili, kakšna je Iličićeva poškodba
 

Domžale so v torek zabile sedem golov, Bravo v sredo kar devet. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Domžale so v torek zabile sedem golov, Bravo v sredo kar devet. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Pokalno tekmovanje slovi po nepredvidljivosti. Ne manjka primerov, ko nižjeligaši pokvarijo načrte favoritom. V 1/16 finala ne manjka dvobojev, na katerih je na papirju očiten favorit. To je veljalo za Domžalčane, ki v 1. SNL niso izgubile že šest tekem zapored. Odpravile so se na gostovanje v oddaljeno Hotizo, kjer je doma vodilni član pomurske nogometne lige. Od razpoložljivih 36 je osvojil kar 34 točk. A izbranci Simona Rožmana vendarle niso imeli težav. Napredovali so s 7:0. Še višjo zmago je dosegel Bravo, ki je Britof premagal s kar 9:0, dva gola je zabil že v prvih dveh minutah.

Celje izločilo Muro, grda poškodba Neneja

Celje na zadnjih štirih ligaških tekmah Mure ni premagalo, v pokalu jim je zdaj na domači zelenici vendarle uspelo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Celje na zadnjih štirih ligaških tekmah Mure ni premagalo, v pokalu jim je zdaj na domači zelenici vendarle uspelo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za derbi sta poskrbela Celje in Mura. Nedavna slovenska prvaka (2020 in 2021) sta imela smolo pri žrebu, brez osmine finala je tako ostal eden izmed boljših slovenskih prvoligašev, Mura. Celje je zmagalo z 2:1. Denis Popović je v prvem polčasu zadel za 1:0, Lovro Bizjak pa v drugem za 2:0. Le minuto pozneje je znižal najboljši strelec prve lige Mirlind Daku. Do konca se rezultat ni več spremenil, a je malo manjkalo, da bi v zadnji sekundi šeste minute sodnikovega dodatka za izenačenje zadel Klemen Mihelak. Vratar Mure se je namreč zaradi strela iz kota podal v nasprotnikov kazenski prostor in žoga se je znašla prav pri njem. Iz obrata je streljal z roba kazenskega prostora, a je bil vratar Celja na pravem mestu.

Nene | Foto: Grega Valančič/Sportida Nene Foto: Grega Valančič/Sportida Tekmo je zaznamovala še grda poškodba člana Celja. Bi Nene Junior Gbamble si je sredi prvega polčasa ob padcu na zelenico izpahnil komolec. Več o poškodbi bo znano po pregledih v bolnišnici. Je pa tekmo v hudih bolečinah končal še en Celjan Charles Ikwuemesi (rama).

Olimpija je lahko proti nižjeligašu Ljutomerju spočila nekaj nosilcev igre, tako je denimo v prvi postavi začel 18-letni Vall Janković, vnuk ljubljanskega župana Zorana Jankovića.  Za zmago s 4:1 so za ljubljansko ekipo zadeli 19-letni Nemanja Gavrić, Samuel Pedro, Aldair Djalo in v sodnikovem dodatku Mustafa Nukić, ki je v igro vstopil v zaključku tekme.

Tudi Maribor je nekoliko premešal prvo postavo in ob polčasu je Krka vodila z 1:0. Marko Božić je takoj po glavnem odmoru začel preobrat (1:1). Po vstopu Josipa Iličića se je igra Maribora še dodatno razživela. Za končni izid 3:1 sta zadela še Marko Tolić in Žan Vipotnik. Iličić je nekaj minut pred koncem začutil bolečino (najverjetneje v stegenski mišici) in je po zadnjem sodnikovem žvižgu odšepal v slačilnico. "Dobil je udarec. Nisva še govorila, a mislim, da bo vse okej," je v prvi izjavi za Večer o Iličiću dejal trener Damir Krznar.

Galerija s tekme v Ljudskem vrtu (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Težje od pričakovanega so si napredovanje med najboljših 16 priigrali nogometaši Tabora. V Sežani so odpravili Šenčur z 2:1, zmagoviti zadetek pa je v podaljšku, igrala se je 100. minut, dosegel Alen Korošec. Velenjski Rudar je doma premagal Premium Dobrovce s 4:1, dva zadetka, oba v prvem polčasu, pa je za knape dosegel nekdanji slovenski reprezentant Nik Omladič.

V zadnji tekmi 1/16 finala so branilci pokalnega naslova Koprčani, ki niso v 1. SNL zmagali že štiri tekme zapored, napolnili mrežo tretjeligaškemu klubu Haloške Cirkulane. Zmagali so 6:0, po tri zadetke sta dosegla Dario Kolobarić in Anis Jašaragić.

Pokal Pivovarna Union, 1/16 finala:

Torek, 8. november:
Fužinar Vzajemci : Cven 4:1 (3:0)
Hotiza : Domžale 0:7 (0:4)
Nafta : Triglav Kranj 6:5 po 11-m (1:1, 0:0, 0:0)

Sreda, 9. november:
Rogaška : Odranci 7:0 (2:0)
Primorje : Zagorje 8:0 (2:0)
Idrija : Aluminij 1:5 (0:2)
Bravo : Britof 9:0 (7:0)
Zavrč : Sredica Kleparstvo Šinko 2:0 (1:0)
Bosch Bračič Videm : Dob 10:9 po 11-m (2:2, 2:2, 0:1)
Celje : Mura 2:1 (1:0)
Olimpija : Avto Rajh Ljutomer 4:1 (2:0)
Maribor : Krka 3:1 (0:1)

Radenska Slatina - Kety Emmi&Impol Bistrica*

Četrtek, 10. november:
CB24 Tabor Sežana : Tinex Šenčur 2:1 po podaljšku (2:1, 1:1, 1:1) /
Rudar Velenje : Premium Dobrovce 4:1 (2:0)
Koper : Cirkulane 6:0 (2:0)

*Tekme niso odigrali, saj so Radenčani vodstvo tekmovanja obvestili, da ne morejo zagotoviti zadostnega števila igralcev.

Ne spreglejte