Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
8. 7. 2015,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robin van Persie Manchester United Fenerbahče

Sreda, 8. 7. 2015, 22.21

8 let

Robin van Persie zapušča Manchester United

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Fenerbahče bo po nakupu Luisa Nanija v svoje vrste zvabil še enega člana Manchester Uniteda, Robina van Persieja. Nizozemec bo že v četrtek odpotoval v Istanbul.

Čeprav so rdeči vragi za napadalca zahtevali 12 milijonov evrov, jim bodo Turki nakazali skoraj polovico manj, torej 6,5 milijona evrov ter z nogometašem podpisali štiriletno pogodbo. Koliko bo v tem času zaslužil izkušeni napadalec, za zdaj še ni jasno.

Odlični Nizozemec je v Manchester prišel leta 2012 iz Arsenala za kar 33,5 milijona evrov in že v prvi sezoni prišel do tistega, kar je s Topničarji lovil kar osem sezon, to je do naslova angleškega prvaka.

Sanjska krstna sezona in naslov angleških prvakov

Van Persie je v svoji krstni sezoni pri rdečih vragih, to je bila zadnja pod vodstvom slovitega sira Alexa Fergusona, naravnost blestel in dosegel kar 30 zadetkov ter bil tako daleč najzaslužnejši, da se je Manchester veselil 20. naslova angleških prvakov.

Sledili sta še dve malce slabši sezoni, v katerih je imel tudi veliko težav s poškodbami, eno leto je moral delovati tudi pod Davidom Moyesom, zato je skupaj dosegel le še 28 zadetkov. Končni izkupiček pri Unitedu je torej 105 odigranih tekem in 58 zadetkov.

Rdeči vragi imajo le še dva zdrava napadalca

Zanimivo je, da Manchetser United po odhodu Radamela Falcaa v Chelsea in van Persieja v Turčijo ostaja le z dvema zdravima napadalcema. To je seveda kapetan Wayne Rooney in mladenič James Wilson.

Javier Hernandez, ki se je vrnil s posoje pri Realu, je po zlomu ključnice na prisilnem počitku in bo odstoten vsaj mesec dni.

Rdeči vragi torej krvavo potrebujejo novega napadalca, v zadnjem času se najbolj omenja Harryja Kana, odkritje lanske sezone v premier league, za katerega so pri Unitedu pripravljeni odšteti pravo malo bogastvo.

Ne spreglejte