Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 11. 2010,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 19. 11. 2010, 11.16

8 let

Škaper popeljal Odrance na vrh tretje lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Legendarni napadalec Beltincev in Mure Štefan Škaper, ki s 130 prvoligaškimi zadetki še vedno kraljuje na lestvici strelcev, je uspešen trener malega kluba Odranci.

Občina Odranci v Prekmurju šteje komaj 1619 prebivalcev, a se danes lahko pohvali, da je njihov nogometni klub jesenski prvak v tretji slovenski nogometni ligi - vzhod. Odransko barko uspešno krmari nekdaj odlični napadalec Štefan Škaper, ki tudi kot trener zagovarja napadalno taktiko.

Sedem točk naskoka pred drugouvrščenim

Tako so na trinajstih tekmah jesenskega dela dosegli kar 35 zadetkov, prejeli pa so jih 15, najbližji zasledovalec Simer Šampion pa zaostaja velikih sedem točk. Pa so pričakovali tako uspešen prvi del prvenstva? "Vedeli smo, da je ekipa dobra, to pa, da bomo prvi in bomo imeli sedem točk naskoka pred drugim, ni pričakoval nihče. Vedeli smo, da bomo v vrhu, ampak tam na četrtem, petem mestu. Nad prvim mestom smo zelo zadovoljni," pravi s 130 zadetki še vedno najuspešnejši strelec v slovenski prvi ligi Štefan Škaper. Po mnenju slednjega v nižjih ligah temelji vse veliko bolj na spoštovanju, atmosferi in časti, v vaških klubih se dela vse bolj s srcem in ne toliko za denar.

Razlike med ligami vedno manjše

Nekdanji napadalec Beltinec in Mure meni, da med ligami ni več takšne razlike, kot je bilo nekoč in da pol njegove ekipe ob rednem in zavzetem treniranju lahko igrala tudi v prvi ali drugi ligi. "Že tretji ligi se igra kvaliteten nogomet, vsi redno trenirajo po tri ali štiri krat na teden. Liga je zelo izenačena in zanimiva. Sam sem bil navajen prve lige, ampak tudi tretja liga mi je zanimiva. Tu imamo pomurske derbije, ki so dobro obiskani, kar me spominja na čase, ko sem igral v Beltincih in smo igrali z Muro," pravi danes 44-letni Škaper, ki se je po uspešni igralski karieri kot trener kalil v mlajših selekcijah Mure, vodil je še Beltince, Bogojino in Gančane, bil pa je pomočnik trenerja in nekaj časa tudi prvi trener pri Nafti.

V Prekmurju primanjkuje denarja, talentov pa je veliko

Med drugim so v jesenskem delu prvenstva v prijateljski tekmi pomlajani ekipi Nafte nasuli sedem zadetkov, Škaper pa meni, da so Odranci trenutno bolj urejen klub kot je Mura 05. In kako gleda na tekmovalno plat obeh najboljših prekmurskih klubov? "Naftinim igralcem lahko dam samo kapo dol. Glede na situacijo in stanje v klubu, pa biti na tretjem mestu, je impresivno. So me pozitivno presenetili. Enako tudi Mura 05, ki ima velik potencial in nadarjene igralce. Če bodo vodilni vedeli to brusiti, nadgrajevati in obdržati te talente, imajo velike možnosti vrnitev v prvo ligo. Seveda pa se morajo urediti tudi druge stvari, ki so potrebne. Pri obeh klubih je težava le denar, talentov imamo veliko," pravi Škaper.

Ne spreglejte