Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2008,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 2. 2008, 17.04

8 let

Škaper: Zelo smo zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrto mesto Nafte na lestvici po polovici prvenstva v tekmovalni sezoni 2007/08 je zagotovo lep uspeh in pozitivno presenečenje. Oceno jesenskega dela je podal pomočnik trenerja Štefan Škaper.

Sezona 2007/08 se v taboru Nafte ni začela ravno najboljše, saj je bil četrti krog tako kot v minuli sezoni usoden za trenerja. Po debaklu proti Domžalam 0:6 je Milko Djurovski sam odstopil, nasledil pa ga je Nebojša Vučičević. Slednji po slovenskih standardih nima ustrezne trenerske licence, zato je na klopi lahko sedel le njegov pomočnik Štefan Škaper.

"Če bi nam kdo pred prvenstvom ponujal četrto mesto, bi ga takoj vzeli. Zelo smo zadovoljni z rezultatom, z igrami pa 'koliko toliko', saj imamo še rezerve," je uvodoma povedal Škaper in nadaljeval: "V igri so 'cel čas' rezerve in je možen napredek. Pri nas je to najbolj možno predvsem v obrambnih vrstah, saj smo prejeli preveč zadetkov. Dobre igre so ključ do večjega števila gledalcev."

Preveč kartonov

Že v minuli sezoni so Lendavčani zasedli prav zadnje mesto na lestvici Fair play, tako da je bil eden izmed ciljev pred to sezono prav ta, da se popravi disciplina. Po jesenskem delu nič ne kaže na to, saj so dobili največ rumenih kartonov med vsemi klubi, kar 70, ter še pet rdečih. "Stanje na Fair play lestvici nakazuje, da smo najbolj groba ekipa v ligi. Temu pa ni tako, veliko kartonov smo dobili v žaru borbe, dosti pa zaradi ugovarjanja, kjer pa bi se dalo kaj popraviti," pravi nekdaj odlični strelec.

Če je Škaperjev "šef" z začetka prvenstva Djurovski vedno najavljal višje cilje in v minuli sezoni obljubljal celo Evropo, je nekdanji napadalec Beltinec in Mure bolj na trdnih tleh. "Če bomo tudi na koncu prvenstva na četrtem ali petem mestu, bo to zelo velik uspeh," pravi priljubljeni ''Pef'', ki pa zaenkrat še ne želi govoriti o odhodih in prihodih igralcev. "Spremembe zagotovo bodo, zaenkrat pa je še prezgodaj govoriti o konkretnih imenih," pravi eden najboljših strelcev slovenske lige vseh časov. Nogometaši in vodstvo Nafte je sicer s treningi zaključilo že miunlo nedeljo, v ponedeljek pa so naredili še plemenito potezo - v Splošni bolnišnici Murska Sobota so darovali kri.

Znova se bodo zbrali po novem letu, ko bodo 6. in 7. januarja sodelovali na dvoranskem nogometnem turnirju, medtem ko se bodo priprave začele okrog 14. januarja.

Ne spreglejte