Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
1.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Slavko Matić Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 1.57

8 let

Šok: Zavrč izgubil trenerja s čarobno paličico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometni klub Zavrč je ostal brez trenerja. Srb Slavko Matić je po remiju v Novem mestu sporočil, da zapušča klub. Presenetljivo odločitev je sprejel po odhodu športnega direktorja Dušana Petkovića.

Da bo sezona 2015/16 v Zavrču tako pestra in zanimiva, sta napovedala prenovljen štadion in poletni prihod nekdanjega zvezdnika izbrane vrste BiH Zlatana Muslimovića. Ko je k slovenskemu prvoligaškemu klubu s skromnim proračunom, ki znaša le malce več od pol milijona evrov in spada med najmanjše v prvoligaški druščini, prišel še španski as Albert Riera, pripeljal pa ga je dober prijatelj Dušan Petković, nekdanji reprezentant Srbije in Črne gore, se je v Halozah že "gnetlo" znanih nogometnih obrazov.

Ko je 19. avgusta na trenerski stolček namesto Hrvata Ivice Solomuna sedel Srb Slavko Matić, nekoč uveljavljeno ime srbskega nogometa, je pestra mednarodna zasedba ujela zmagovalni ritem in v sedmih nastopih osvojila kar 17 točk. Približala se je vrhu, Zavrč pa se je zaradi slavnih legionarjev pogosteje kot sicer pojavljal na naslovnicah.

Sestankovati bodo morali že prej

Alfa in omega kluba Miran Vuk je ponosno napovedoval naskok na mesta, ki vodijo v Evropo, po novem šoku, teh so v Zavrču v zadnjih letih očitno že vajeni, pa je vprašljivo, kdo bo sploh prevzel ekipo in jo vodil v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije.

Vodstvo kluba je želelo o prihodnosti kluba konkretneje razmisliti po koncu jesenskega dela, kar je potrdil tudi Vuk, zdaj pa bo skušalo nastalo težavo odpraviti v reprezentančnem premoru. Nogometaši se na igrišča vračajo čez slaba dva tedna. Bo trenersko paličico prevzel Miran Emeršič, ki je opravljal vlogo pomočnika trenerja?

Srb, ki ne pozna poraza: To je moja moralna dolžnost

Matić je po izjemnem nizu na klopi Zavrča zapustil klub. To je sporočil po srečanju v Novem mestu, na katerem je Zavrč remiziral pri Krki, osvojil točko in na lestvici zdrsnil na peto mesto. Za vodilno Olimpijo, ki jo je pred kratkim šokiral v Stožicah, zaostaja sedem točk.

"Odstopam s položaja vodje strokovnega štaba Zavrča. To je moja moralna dolžnost. To sem dolžan napraviti po tem, ko je Dušan Petković, ki me je pripeljal v Zavrč, zapustil klub. Zavrču želim najboljše," je za nacionalno televizijo povedal 39-letni Srb, ki je slovensko prvenstvo zapustil z izjemno zapuščino.

Zavrč je vodil na sedmih tekmah, petkrat zmagal, dvakrat remiziral, v štirih dneh pa se je lahko pohvalil z zmagama nad Mariborom in Olimpijo, kar so sanje vsakega trenerja, ki vodi predstavnika v 1. SNL.

Brata Vuk, ki upravljata NK Zavrč, sta v sezono vstopila s hrvaškim trenerjem. Nato je prišel Srb. Bosta v nadaljevanju ustoličila domačega strokovnjaka ali bosta še naprej zaupala tujcu? Zavrč bo naslednje prvenstveno srečanje odigral 16. oktobra, ko bo v Športnem parku tik ob slovensko-hrvaški meji gostovala Gorica.

Ne spreglejte