Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2012,
9.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 7. 2012, 9.16

8 let

Španijo rešilo prijateljstvo Casillasa in Xavija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oče Xavija Hernandeza, zvezdnika Barcelone, je prepričan, da Španija ne bi bila evropski prvak, če njegov sin ne bi bil tako dober prijatelj s kapetanom Reala in ''furije'', Ikerjem Casillasom.

Zvezdnika španskega nogometa sta postala prijatelja že v najstniških letih, dobrega odnosa pa niso porušili tudi vedno stresni ''derbiji vseh derbijev'' med Barcelono in madridskim Realom. Xavi Hernandez in Iker Casillas se v vseh teh letih trudita po najboljših močeh, da je na igrišču zaznati čim manj konfliktnih situacij, ki bi metale temno senco na odnos med največjim španskima kluboma. Njuno prijateljstvo naj bi po besedah Xavijevega očeta predstavljalo tudi enega izmed odločilnih dejavnikov, ki je pomagal španski nogometni reprezentanci do zgodovinskega presežka na Poljskem in v Ukrajini, kjer je ''rdeča furija'' ubranila evropski naslov, zapored pa osvojila že tretje veliko tekmovanje.

Odličen odnos, ki vlada med ''dirigentom'' Barcelone in Realovim kapetanom, pa naj bi že dalj časa motil Joseja Mourinha. Portugalca je v oči zbodlo predvsem dejstvo, da so iz ust nogometašev v času, ko sta se Real in Barcelona potegovala za španski in evropski prestol, letele zgolj mirne, prijateljske fraze. Ni bilo zaznati pretiranih sovražnih izjav. Nekaj, v čemer je Mourinho pred največjimi španskimi nogometnimi spektakli resnični mojster. ''Iker je imel zaradi prijateljstva s Xavijem kar nekaj težav s trenerjem, takrat je moral posredovati tudi del Bosque. O tem so v minuli sezoni poročali tudi mediji. A Iker in Xavi zaradi tega zagotovo ne mislita prekiniti prijateljskega odnosa,'' je dejal oče katalonskega velemojstra v pogovoru z eno izmed španskih radijskih postaj. ''Španija brez Xavija, Casillasa in selektorja Vicenteja del Bosqueja zagotovo ne bi prišla tako daleč. Derbiji med Realom in Barcelono so poskrbeli za veliko napetosti, odnosi med igralci, ki so bili prej prijateljski, pa so postajali vedno slabši. Med drugim z Arbeloo, Xabi Alonsom in Sergiom Ramosom. Obnašanje nekaterih je prestopilo meje dobrega okusa. Na srečo pa sta nato posredovala Iker in Xavi,'' je povedal Joaquim Hernandez.

Ne spreglejte