Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 8. 2012,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 8. 2012, 19.24

8 let

Trener Dinama jezen na medije zaradi Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi v Dinamu od sobote naprej razmišljajo le še o Mariboru. Zavedajo se, da so favoriti. Če jim ne bo uspelo, se v klubu obetajo velike spremembe.

Čeprav je pred dnevi z izjavo, da je bolgarski prvak Ludogorec, ki ga je Dinamo z veliko mero sreče izločil v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, boljši od Maribora, razburkal športno javnost, predvsem slovensko, trener Zagrebčanov Ante Čačić slovenskega prvaka zelo spoštuje. Celo tako zelo, da ga moti utrip hrvaških športnih medijev, ki o Mariboru ne pišejo dovolj spoštljivo. ''Ne vem, ampak imam občutek, da mediji Maribor predstavljate kot lahek, zelo lahek zalogaj. To seveda ni res. Ne, Maribor ni slab. Gre za klub, ki je zelo resen in v zadnjih letih redno igra dobro tudi v Evropi. Poleg tega pa ne smemo pozabiti, da nas čakata tekmi, v katerih bo zelo velik vložek. Pa tudi čustveni naboj, saj gre za derbi med prvakoma sosednjih držav,'' je hrvaškim novinarjem kar malce jezno zabrusil trener Dinama, ki pri Mariboru zelo spoštuje predvsem njegovega športnega direktorja Zlatka Zahoviča. ''Gre za odličnega športnega funkcionarja, ki ima kontinuiteto dela v klubu, v katerem je. Odkar je prišel v Maribor, je šla klubska krivulja uspehov krepko navzgor,'' je Zahoviča pohvalil Čačić, ki je imel na zadnji tekmi vijoličastih, ki so v soboto v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali Domžale, svojega oglednika.

Na tribunah mariborskega štadiona je bil namreč njegov pomočnik. Kaj je videl? ''Najbolj nevarni nogometaši Maribora so trije, ki igrajo za klasičnim napadalcem. Mezga, Tavares in Ibraimi, ki jim žogo pogostokrat uspešno podaja Mertelj. Tavares je strelec, ki ne potrebuje veliko prostora za gol. Je zelo iznajdljiv,'' je povedal Damir Krznar in dodal: ''Maribor je zelo močan predvsem kot kolektiv. Nima posameznikov, ki bi preveč izstopali, tako kot jih je imel Ludogorec, niso niti tako močni v napadu, kot so bili Bolgari, a so zelo agresivni na sredini igrišča. Zelo nevarni so tudi ob prekinitvah.'' Pa še nekaj o primerjavi s prejšnjimi evropskimi tekmeci Dinama. Da je Maribor v njihovih očeh slabši od Ludogoreca, so v strokovnem štabu zagrebškega velikana že pojasnili, so pa prepričani, da so vijoličasti boljši od moldavskega Šerifa, ki ga je Dinamo zlahka izločil v tretjem krogu kvalifikacij. ''Ni dvoma. Maribor je boljši od Šerifa. Veliko boljši, tu sploh ni dileme,'' je povedal Krznar.

Ne spreglejte