Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 10. 2021,
18.20

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Natisni članek

Prva liga Telemach NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares

Ponedeljek, 18. 10. 2021, 18.20

2 leti, 7 mesecev

Biografija Marcosa Tavaresa

V Braziliji ženske in alkohol, v Mariboru je postal legenda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Marcos Tavares Legenda | Foto Proelium

Foto: Proelium

Novembra bo izšla biografija Marcosa Tavaresa. Od mladosti v Braziliji, ki so jo zaznamovale ženske in alkohol, do nogometnih uspehov v Mariboru. "Od dečka, ki spi z žogo, do strelskega rekorderja slovenske lige. Od favele do lige prvakov. Od lakote do diete." S temi besedami predstavljajo Marcosovo biografijo.

Marcos Tavares je najavil izid svoje športne biografije. Knjiga nosi naslov Legenda. Napisala sta jo Janja Vidmar in Boštjan Narat, izšla pa bo novembra. Biografija je nastala v sozaložništvu Založbe Pivec in Športne agencije Proelium. Gre za knjigo o njegovem življenju. Marcos je v knjigi predstavil lepe trenutke, a tudi težke, ki kažejo, da je tudi on krvav pod kožo. V njej bomo lahko brali tudi zgodbe, ki jih doslej ni še nikomur zaupal.

Želi, da ljudje ne bi ponavljali napak, ki jih je počel sam. "Imam dobro, močno zgodbo. Ko sem bil mlad, sem naredil veliko stvari, na katere nisem ponosen. Ženske, diskoteke, alkohol. In vse to ni bilo v redu. Zaradi tega mi ni uspelo v Braziliji. Te stvari želim deliti z drugimi, da vidijo, da v življenju obstaja dobro in manj dobro. Pred NK Maribor je bil Marcos Tavares samo dober nogometaš. Odkar sem v NK Maribor, sem tudi dober človek." 

Marcos Tavares Legenda | Foto: Proelium Foto: Proelium Dotaknil se je tudi revščine iz mladosti. "Ko sem pisal knjigo, sem se spomnil časa, ko sem spal na tleh, ko nisem imel kaj jesti. Velikokrat sem bil lačen in mama mi je rekla, naj si dam paradižnik na pol, ga posolim in me bo nasitilo. Seveda me ni. Veliko je bilo težkih in na drugi strani lepih trenutkov. Ko sem se spomnil vsega, kar se je zgodilo, mi je bilo težko. Tudi kakšna solza je pritekla."

"Kar zadeva naslov, ni bilo dileme. Legenda so me poimenovali drugi. Spomnim se tekme v Ljudskem vrtu. Spomnim se, kot da bi bilo včeraj. Peti marec 2011. Pogledal sem na tribuno, kjer so navijači izobesili plakate vseh legend v klubu. Takrat še nisem bil dolgo časa v klubu. Nisem mogel verjeti. Bil sem res vesel. Od takrat me ljudje nekako kličejo legenda In to že od takrat jemljem kot veliko čast in odgovornost," razlog za izbiro naslova knjige opisuje Tavares, ki je v Maribor prišel januarja 2008. Letošnja sezona je njegova zadnja. 

Ne spreglejte