Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domžale

Nedelja, 26. 5. 2013, 20.49

8 let

VIDEO: En gol zadostoval za tretje mesto Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadetek Denisa Halilovića na gostovanju pri Muri 05 je domžalske nogometaše popeljal do tretjega mesta v prvenstvu.

Fazanerija je v prazničnem vzdušju pozdravila svoje junake, saj so si muraši po turbulentni sezoni krog pred koncem v težkih razmerah zagotovili deveto mesto in kvalifikacije za ohranitev prvoligaškega statusa. Igralci so po tekmovalni plati izpolnili cilj in na potezi je vodstvo kluba, ki bije boj za licenco. Veliko pomembnejše je bilo srečanje za goste, saj so za pot v Evropo potrebovali vsaj točko v Fazaneriji. To jim je tudi uspelo.

Povsem razbremenjeni domačini so že v četrti minuti zapravili veliko priložnost za vodstvo, potem ko je Mario Sačer v gneči sprožil čez gol. Po samostojnem prodoru Matica Maruška v 16. minuti so bili muraši blizu vodstva. Maruško je pravočasno podal Damjanu Boharju, ki se je nekoliko z desne strani sam znašel pred vratarjem, a je Nejc Vidmar dobro posredoval. Štiri minute pozneje so imeli prvo priložnost tudi gosti. Slobodan Vuk je z glavo iz ugodnega položaja zgrešil cilj.

Po akciji Vedrana Vinka, Sačerja in Boharja je slednji še enkrat nevarno streljal, a le v naročje dobro postavljenega Vidmarja. Minuto pozneje je poškodovanega domžalskega vratarja zamenjal Vjekoslav Andrić. Na nasprotni strani je domače reševal Filip Draković, ki je s hrabrim posredovanjem v noge Gorana Vuka ohranil mrežo nedotaknjeno. Gostujoči rezervni vratar je bil na prvi resnejši preizkušnji v 37. minuti, ko je žogo po strelu Arpada Vaša z roba kazenskega prostora izbil v kot. Pet minut pred koncem polčasa so imeli domači izjemno priložnost, Jure Travner je prodrl po levi strani, njegove malce premočne podaje pa Boharju ni uspelo preusmeriti v mrežo.

Domžalčani so že v prvem napadu v drugem polčasu povedli. Po gneči v kazenskem prostoru Mure se je najbolje znašel Denis Halilović in s kakšnih osmih metrov zadel domačo mrežo. Vratar Draković se je žoge sicer dotaknil, a je bil strel premočan. Slobodan Vuk bi lahko po 15 minutah nadaljevanja povišal vodstvo gostov, toda njegov strel je Murin vratar obranil. Po novi gneči v kazenskem prostoru domačih so nespretno reagirali obrambni igralci in zadeli vratnico.

Na drugi strani Boharju ni uspelo kaznovati napake gostujočega vratarja, ki je izpustil iz rok povsem nenevarno žogo. V 79. minuti bi lahko Erik Janža, ki je iz prav iz Mure prestopil v Domžale, lahko odločil srečanje, a v dveh poskusih ni prelisičil Drakovića. Dve minuti pred koncem si je domači branilec Alen Kozar prislužil rdeč karton, potem ko je kot zadnji igralec s prekrškom zaustavil Dragana Čadikovskega.

Ne spreglejte