Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2011,
15.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 21. 4. 2011, 15.03

8 let

Vito Plut: Prestop iz Maribora celo boljša rešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od prihoda k HiT Gorici je Vito Pluto na devetih tekmah dosegel že šest golov, od tega tri proti Nafti. Tudi sam priznava, da je bil odhod iz Maribora pravilna odločitev.

Maribor je pozimi kot del prestopa Etiena Velikonje v Novo Gorico poslal Vita Pluta, ki je seveda pri primorskem klubu postal prvi napadalec. Kot priznava sprva nad odločitvijo vodstva Maribora ni bil zadovoljen, a izkazalo se je, da je bila zanj to celo boljša rešitev, da se dokončni razvije v napadalca, glede na konkurenco v mariborskem napadu. "Zelo dobro sem se znašel in igralci so me lepo sprejeli. Ni večjih težav, prihajati so začeli tudi rezultati in vse je v najlepšem redu. Na začetku mi je bilo čudno, ko sem moral zapustiti Maribor, a nato sem spoznal, da je to celo boljša rešitev. V Mariboru nisem dobival veliko priložnosti, nekaj tekem sem odigral solidno, a po prestopu k HiT Gorici so mi tudi drugi svetovali, da bom v tem klubu dobil več priložnosti za igranje. Sedaj sem zadovoljen in tudi, če na kakšni tekmi ne dam gola, vseeno na naslednji spet zaigram," je sprva dejal Vito Plut.

Verjame v Velikonjo

Nekaj besed je namenil tudi Etienu Velikonji, ki še lovi strelsko formo, a je z nekaj potezami že dokazal, da bo kmalu ob podajah začel zbirati zadetke.

Manjka mu le še dodatna sproščenost, ki bi jo z zadetki pridobil. "Njegovih iger kaj dosti nimam časa spremljati, a vidim, da trenutno še ni v strelski formi. Prepričan sem, da bo začel dosegati gole. Verjamem vanj, prav tako kot vsi navijači Maribora," je prepričan novogoriški napadalec.

Vesel za Olimpijo

Pri HiT Gorici imajo precej obetaven napadalski tandem, ob Plutu je to še Brazilec William Franklin Vicente. Tudi zato se na tekmah hiT Gorice zbirajo ogledniki tujih klubov in prav močnejša liga je seveda želja vsakega nogometaša. "V zadnjem času je bilo iz slovenske lige realiziranih veliko prestopov v tujino. Tudi sam imam cilje, da prestopim v močnejšo ligo. Trenutno je na prvem mestu celotna ekipa, da naredimo dober rezultat, potem pa bom videl, če bom dobil priložnost v tujini," je povedal Belokranjec, ki bo že v naslednjem krogu igral zelo pomembno tekmo v boju za preboj v Evropo proti Olimpiji. "Skušamo se prebiti v evropsko tekmovanje, zato bo ta tekma z Olimpijo velikega pomena. Če bomo iztržili dober rezultat, bi znalo biti zelo zanimivo. Olimpija je v spomladanskem delu še brez poraza, ima dobro ekipo in vesel sem, da se dviguje, saj gre za velik klub. Tudi mi si želimo uvrstitve na visoka mesta in upam na zmago," je še dejal Plut.

Ne spreglejte