Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 1. 2016,
17.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić

Petek, 1. 1. 2016, 17.20

6 let, 7 mesecev

Zlatan Ljubijankić: na Japonskem spoštovan, v Sloveniji spet nekje ob robu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zlatan Ljubijankić je v lanskem letu spet redno igral na Japonskem, medtem ko je v reprezentanci dobival le drobtinice in je verjetno že zaključil reprezentančno pot.

Za njim je že več kot tri leta igranja na Japonskem, kjer se je dobro znašel. Po dveh letih in pol, ki jih je prebil v ekipi Omiye Ardije, se je januarja lani preselil v mnogo bolj sloviti Urawa Reds, s katerim se je boril za lovorike, a ni osvojil nobene. V prvenstvu je v boju za prvaka v sistemu na izločanje s soigralci obstal v polfinalu. V ligaškem pokalu se je z Urawa Reds poslovil v četrtfinalu, v cesarjevem pokalu pa izgubil šele v finalu. Izgubil je tudi japonski superpokal. Izkusil je tudi igranje v ligi prvakov, a se s soigralci ni uspel prebiti iz skupinskega dela.

Igral je dokaj redno. V prvenstvu je v 30 nastopih zabil devet golov in dodal dve podaji. V pokalnih tekmovanjih se je v treh nastopih med strelce vpisal enkrat. V superpokalu je igral, a ni zadel. En gol je dosegel tudi v treh nastopih v azijski ligi prvakov. S tem, kar je dosegel v lanskem letu, je verjetno lahko zadovoljen.

Vedno je bil nekje na robu

V reprezentanci nikoli ni užival statusa, kot bi si ga želel. Lani je bil prav tako le plan B ali celo C, zato ne čudi, da je zbral le tri nastope. Vse tri v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, ob vseh je na igrišče prišel v zadnji tretjini tekem in se ni uspel vpisati med strelce.

Na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop v Franciji proti Ukrajini je ob remiju z 1:1, ki je pomenil slovo od evropskega prvenstva, igral 22 minut. Pri remiju z Litvo v Ljubljani je nastopil v zadnjih 28, pri zmagi nad Estonijo z 1:0 pa 35 minut.

Pri 32 letih je zbral 48 tekem v dresu Slovenije in zabil šest golov. Nekaj od teh je bilo zelo pomembnih. Vse kaže, da bo to tudi njegova končna statistika, saj se zdi, da bo en od tistih, ki se bo od izbrane vrste z novim kvalifikacijskim ciklusom poslovil.

Ne spreglejte