Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
2.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 2.48

8 let

Zmagali so predvsem za Zlatka Zahoviča

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pridno nabira lovorike v majici Maribora Aleš Mejač. Zanj je nedeljska že deseta, odkar je leta 2008 iz Kopra prišel v Ljudski vrt.

Ko je zdrav, sodi med najboljše posameznike Maribora. V preteklosti je bil žal pogostokrat poškodovan, a zdaj je nared, kar je za trenerja Anteja Čačića zagotovo dobrodošlo pred prihajajočimi evropskimi preizkušnjami. Tudi tokrat je igral od prve do zadnje minute in v veliki meri pripomogel do zmage nad Olimpijo s 3:0. ''Odigrali smo pametno in taktično zrelo tekmo. Dobro smo stali na igrišču in v veliki meri izpolnili pričakovanja trenerja. Olimpijo smo onemogočili v vseh pogledih. Ljubljančani si praktično niso priigrali niti ene samcate priložnosti. Rutinirano in predvsem zasluženo smo zmagali,'' je po novi zmagi nad večnim rivalom iz Ljubljane povedal Aleš Mejač in dodal: ''Ta lovorika in predvsem zmaga sta dobri popotnici za naprej. Dokazali smo, da je vzdušje v klubu kljub zadnjim dogodkom še vedno odlično. Smo prava ekipa tako na igrišču kot tudi zunaj tega.''

Katastrofa, ki jih je okrepila

Ko je govoril o dogodkih, ki so se v Ljudskem vrtu dogajali v zadnjem tednu, je jasno, na kaj je ciljal. Na Zlatka Zahoviča in njegov odstop s položaja športnega direktorja, ki je dan po superpokalnem srečanju doživel preobrat. Kranjčan pravi, da so Mariborčani v Celju igrali tudi zanj. ''Vse, kar se je dogajalo, zagotovo ni bilo pozitivno za nas. To je treba priznati, a hkrati je jasno tudi to, da smo profesionalci, zato smo se skušali osredotočiti le na svoje delo in na treninge. Seveda pa smo z mislimi tudi pri Zlatku in verjamemo, da se bo vrnil. Da si bo premislil in prišel nazaj. Jasno je, da smo z njim močnejši. Upam, da bo šel z nami naprej v nove zmage,'' si je po tekmi zaželel nogometaš, ki je bil pred leti tudi slovenski reprezentant. Želja o vrnitvi med igralci zelo priljubljenega športnega direktorja se mu je izpolnila že čez nekaj ur. Nato je nekaj besed namenil tudi nesrečni prijateljski tekmi pred nekaj dnevi v Avstriji, kjer so Mariborčani proti Kaiserslauternu izgubili z 0:7, kar je poraz, ki si ga klub, kot je slovenski prvak, prav gotovo ne bi smel privoščiti. Pa tudi, če gre za prijateljsko tekmo. ''Zagotovo navijačem Maribora ni bilo lepo, ko smo tako visoko izgubili. Jasno je, da se je po tem porazu vsak posameznik sam pri sebi vprašal, kaj je bilo narobe. Zamislili smo se, obrnili nov list in gledali na naslednji dan. Pogovorili so se med sabo in dokazali, da smo zreli. Glede na to, kako smo igrali tokrat, bi lahko rekel, da nas je ta poraz celo okrepil,'' je za konec povedal bočni branilec najboljšega slovenskega kluba.

Ne spreglejte