Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
13.55

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Celje konferenčna liga

Sreda, 21. 6. 2023, 13.55

10 mesecev, 2 tedna

Žreb kvalifikacij za konferenčno ligo (2. krog)

Celjane čaka tekmec, ki ga dobro poznata Zahović in novi trener Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
NK Olimpija : NK Celje 1. SNL Aljoša Matko | Celjani se bodo v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pomerili s portugalsko Vitorio, | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Celjani se bodo v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pomerili s portugalsko Vitorio,

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Celja, ki bodo po osmih letih nastopili v Evropi, so na žrebu v Nyonu dobili tekmece v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. To bo portugalska Vitoria, za katero je v preteklosti nastopal Zlatko Zahović, njen trener pa je bil tudi aktualni strateg Olimpije Joao Henriques. Svojega tekmeca v drugem krogu, če bosta seveda preskočila malteško oviro v uvodnem krogu, sta spoznala tudi Maribor in Domžale.

NK Olimpija prvak prva liga 2023
Sportal Če bo Olimpija v prvem krogu uspešna, jo čaka serijski bolgarski prvak ali kosovski Ballkani

Zgodilo se je pred slabimi osmimi leti. Celjani so na gostovanju na Poljskem ostali praznih rok pri Slasku. Takratna Rožmanova četa je v Vroclavu izgubila z 1:3, nato pa so ljubitelji nogometa v knežjem mestu morali za kar nekaj časa pozabiti na evropske tekme. Šele po osmih letih se bo v Celje vrnilo dogajanje, ki spremlja klubske dvoboje pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa).

Varovanci Romana Pilipčuka, ki pred začetkom sezone 2023/24 ne skrivajo visokih ciljev in želijo na slovenskem vrhu zamenjati Olimpijo, bodo zaigrali v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. 

Žreb v Nyonu je odločil, da se bodo v tem pomerili s portugalsko Vitorio, za katero je v preteklosti nastopal Zlatko Zahović, njen trener pa je bil tudi aktualni strateg Olimpije Joao Henriques. Prva tekma bo v Celju, druga pa na Portugalskem.

NK Maribor : NK Bravo 1. SNL Žan Vipotnik
Sportal Kdo bi si mislil! Maribor in Domžale odhajata na isti vroči otok.

Morebitne tekmece dobili še Olimpija, Maribor in Celje

Svoje morebitne tekmece v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo so izvedeli tudi preostali trije slovenski klubi. Prvak Olimpija, če bodo neuspešni v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti latvijski Valmieri, pa Maribor in Domžale, če bosta v uvodnem letošnjem dejanju boljša od malteških tekmecev, Birkirkare oziroma Balzana.

Ljubljansko Olimpijo v primeru poraza v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka eden od polfinalistov kvalifikacijskega predkroga za ligo prvakov. Tekmec bo tako sanmarinski Tre Penne ali islandski Breidablik.

Varovance Damirja Krznarja v primeru uvrstitve v drugi krog čaka luksemburški Differdange. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Varovance Damirja Krznarja v primeru uvrstitve v drugi krog čaka luksemburški Differdange. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani se bodo, če bodo v prvem krogu boljši od Birkirkare, v drugem krogu kot nosilci pomerili z luksemburškim Differdangeom.

Domžalčani bodo v primeru zmage nad Balzanom v prvem krogu v nadaljevanju kvalifikacij za konferenčno ligo igrali proti Vaduzu iz Lihtenštajna ali Neman Grodnu iz Belorusije. Prvo tekmo bodo igrali na domačem terenu, drugo pa v gosteh.

Prve tekme drugega kroga bodo na sporedu 27. julija, povratne pa 3. avgusta.

 

 

Ne spreglejte