Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2024,
23.12

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

i-Vent Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 13. 3. 2024, 23.12

1 mesec, 2 tedna

1. DOL, četrtfinale, prve tekme

Tri domače zmage, Panvita po hudem boju slavila v Kranju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino | ACH Volley je pričakovano zmagal na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva. | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley je pričakovano zmagal na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva proti Krki upravičili vlogo favorita, zmagali so s 3:0 (15, 11, 20) in naredili prvi korak k polfinalu. Kamniški Calcit Volley, drugouvrščeni na lestvici modre skupine, je prav tako prišel do pričakovane zmage, Alpacem Kanal je premagal s 3:0 (22, 13, 15). S 3:0 so doma zmagali tudi odbojkarji i-Venta Maribor, ki se merijo s Fužinar SIJ Metal Ravne. Domačega terena niso izkoristili le odbojkarji kranjske Hiša na kolesih Triglav, ki so po tie-breaku izgubili s Panvito Pomgrad. Druge tekma četrtfinala bodo na sporedu 20. marca, morebitne tretje pa 27. marca.

ACH Volley
Sportal ACH Volley se je oddolžil Mariborčanom

ACH Volley je na krilih dobrih servisov in razpoloženega Alena Šketa zanesljivo ugnal Krko. Prva dva niza je dobil z visoko razliko, nekoliko je stopil s plina v tretjem, ko so gosti do polovice niza celo vodili, pa so po izidu 16:16, pa so domači dosegli tri zaporedne točke, do konca pa prednost povišali na pet točk. Šket je dosegel 19 točk, namesto Nikole Gjorgieva je zaigral na korektorskem mestu.

"Pred tekmo smo se zavedali, da je lahko Krka sila neugoden nasprotnik, kar so dokazali tudi na polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja. Zato smo si želeli čim bolje odigrati ter izvajati dovolj pritiska s servisom. To nam je v prvem in drugem nizu uspevalo, v tretjem so se na začetnem udarcu pojavile napake, kar je tudi pripeljalo do malce bolj izenačenega poteka skozi niz. Vendar smo z blokom in dobro igro v napadu lahko zadovoljni, zdaj bolj mirno pričakujemo povratno tekmo v Novem mestu," je po tekmi dejal domači trener Radovan Gačič.

Kamničani so vknjižili pričakovano zmago. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so vknjižili pričakovano zmago. Foto: Klemen Brumec

Na podoben način je do zmage prišel tudi Calcit, ki je v dveh nizih prav tako nadigral prvaka zelene skupine, nekoliko bolj izenačen je bil le prvi, v katerem pa so imeli gostitelji prav tako ves čas vse reči pod nadzorom. Precej boljši so bili predvsem v bloku, s štirimi točkami se je v tem elementu izkazal Uroš Pavlović, strelsko pa so si vloge razdelili, nihče ni dosegel dvomestnega števila točk.

"Spet smo imeli preveč težav na servisu. Vsak dan na njem delamo tudi po eno uro, toda ... Težava je, da imamo premalo samozaupanja, premalo smo bili tudi agresivni, kar predvsem velja za prvi niz. V nadaljevanju je bilo nekaj boljše, ko smo umaknili njihovega podajalca od mreže, vemo pa, da imamo odličen blok. Zato sem s te strani nekoliko razočaran, čeprav smo na koncu brez večjih težav prišli do zmage, vendar so bili Kanalci slabši, kot so bili v pokalni tekmi," ni bil navdušen nad igro svojih varovancev trener Calcita Mladen Kašić.

Mariborčani so končnico začeli brez oddanega niza. | Foto: OK Merkur Maribor Mariborčani so končnico začeli brez oddanega niza. Foto: OK Merkur Maribor

Vlogo favorita je zanesljivo opravičil tudi i-Vent Maribor. V igri blestel ravno ni tako kot na prejšnjih tekmah, a to mu niti ni bili potrebno. Razliko je delal predvsem srednji bloker Janž Janez Kržič, ki je dosegel 14 točk, v statistiko pa vpisal tudi tri ase in tri bloke.

Odbojkarji Pomgrada so slavili v Kranju. | Foto: Panvita Pomgrad Odbojkarji Pomgrada so slavili v Kranju. Foto: Panvita Pomgrad

V gorenjski prestolnici Hiša na kolesih Triglav ni izkoristil domačega igrišča, Panvita Pomgrad ga je po izenačenem boju premagala s 3:2. Kranjčani so vodili z 2:1, toda Prekmurcem je uspel preobrat, predvsem zaradi napak domačih igralcev, ki so sicer bili po statističnih podatkih boljši skoraj v vseh elementih. Ni jim pomagalo ne 13 blokov, pet jih je dosegel Uroš Tučen, ne 8 asov, pet jih je vknjižil Đorđe Jovovović, in ne boljši sprejem.

1. DOL, moški, četrtfinale, prve tekme

Sreda, 13. marec

OK i-vent Maribor odbojka
Sportal Šok za ACH Volley v Mariboru, Kamničani so se mučili
Iza Mlakar
Sportal Favoritinje v polfinale odbojkarskega pokala
Nova KBM Branik, odbojka
Sportal Za pokalno lovoriko pričakovano Mariborčanke in Kamničanke
 
Ne spreglejte