Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2014,
19.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 21. 2. 2014, 19.57

6 let, 7 mesecev

Košir osvojil osmo medaljo za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petnajsti tekmovalni dan olimpijskih iger je osmo medaljo za Slovenijo osvojil deskar Žan Košir. Mitja Valenčič v slalomu zasedel 11. mesto, slovenska moška biatlonska štafeta pa je bila šesta.

Deskar Žan Košir je bronasti medalji, ki jo je osvojil v paralelnem veleslalomu, dodal še srebro v paralelnem slalomu, ki je v Sočiju doživel olimpijski krst. Rok Marguč je osvojil 12. mesto, v kvalifikacijah pa so obstali Rok Flander, Izidor Šušteršič in Gloria Kotnik.

Slovenski kvartet Peter Dokl, Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič je na zadnji biatlonski preizkušnji iger, moški štafeti (4 x 7,5 km) zasedel šesto mesto. Zlato odličje so si priborili Rusi, srebro Nemci in brona Avstrijci.

Igre so se končale tudi za alpske smučarje, ki so se za odličja pomerili v slalomu. Edini Slovenec v finalni vožnji, Mitja Valenčič, je zasedel 11. mesto, Klemen Kosi in Žan Kranjec sta odstopila že v prvem teku. Olimpijskega zlata se je veselil avstrijski veteran Mario Matt, srebra njegov rojak Marcel Hirscher in brona mladi Norvežan Henrik Kristoffersen.

Na tekmi smučark tekačic na 30 kilometrov s skupinskim štartom v prosti tehniki je bila najboljša Marit Bjørgen, Slovenka Barbara Jezeršek pa je zasedla 31. mesto. Na biatlonskem prizorišču so se bojevale moške štafete, tudi s slovenskim kvartetom Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl, ki je končal na odličnem šestem mestu, naslova olimpijskih prvakov so se veselili gostitelji.

V hitrostnem drsanju so v ekipnem zasledovanju zlato osvojili odlični Nizozemci, ki so še enkrat več dokazali, da jim le redkokdo lahko sledi. Tudi v ženski konkurenci ekipnega zasledovanja je zlato odšlo na Nizozemsko.

Hokejisti Finske so v tekmi za bronasto odličje s 5:0 povozili reprezentanco Združenih držav Amerike.

Ne spreglejte