Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 2. 2011,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 2. 2011, 16.29

8 let

Leopard, zajček in severni medved so maskote Sočija 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gledalci so med devetimi kandidati izbrali uradne maskote za zimske olimpijske igre 2014 v ruskem Sočiju.

To so leopard na snežni deski, zajček umetnostni drsalec in severni medved. Odločitev, da bodo na prihajajočih ZOI tri maskote, so sporočili iz organizacijskega komiteja pod vodstvom Dimitrija Černišenkova.

Maskote so določili televizijski gledalci, ki so lahko izbirali med kar devetimi različnimi maskotami. Na začetku je bilo med kandidati kar deset različnih maskot, vendar so eno izmed njih izključili - dedka mraza, ki je ruska različica božička. Dedek mraz je bil po poročanju ruskih medijev med glavnimi favoriti, vendar ga niso vključili v izbor, kajti kot maskota bi pravice zanj dobil Mednarodni olimpijski komite, na kar pa Rusi seveda ne bi pristali.

Leopard je med vsemi maskotami prejel največ glasov, bil pa je tudi favorit ruskega premiera Vladimirja Putina, ki je pred izborom za nacionalno televizijo dejal, da je leopard velik, močan, hiter in lep, v Kavkazu, kjer leži tudi Soči, pa bo znova zaživel, kajti zaradi lova je na robu izumrtja. Severni medved predstavlja člana arktične raziskovalne ekipe, kar simbolizira ruske ozemeljske želje. Umetnostni drsalec zajček pa predstavlja upanje in ambicije ženskega umetnostnega drsanja.

Maskote za paraolimpijske igre so izbrali kar nekateri najboljši paraolimpijski športniki. Maskote so bolj domišljijske narave, poimenovali pa so ju sončni žarek in snežinka. "Zgodba naših maskot prihaja iz domišljije in ima neizmeren pomen. Ima močno in čustveno prispodobo, sončni žarek in snežinka pa ju povezujeta. Prepričan sem, da bo to nova vzpodbuda za prihodnje paraolimpijske igre," pa je povedal tajnik ruskega paraolimpijskega komiteja Mihail Terentjev.

Ne spreglejte