Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2020,
14.42

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

ND Gorica NK Tabor Sežana

Sreda, 16. 12. 2020, 14.42

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Tabor : Gorica

Domača pravljica Tabora se nadaljuje, agonija Gorice prav tako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020 | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0). Sežančani tudi po deveti domači tekmi v tej sezoni ostajajo neporaženi, na svojem igrišču pa so zbrali že 23 točk. Gorica je doživela šesti poraz v nizu, na zmago pa čaka že kar deset tekem.

Maribor Mura
Sportal Zadetki padali kot nori, Maribor že jesenski prvak #video

Čeprav so Kraševci pogrešali Klemna Nemaniča, Leona Severja in Marka Krivičića, so proti zadnjeuvrščeni Gorici vpisali novo zmago in ostali neporaženi na domačem igrišču. Tabor, pri katerem je zaradi kazni manjkal tudi trener Goran Stanković, je tako ob Mariboru edina ekipa, ki doma še ne pozna poraza.

Na drugi strani je Gorica, ki je ostala brez trenerja Gordana Petrića, do konca jesenskega dela jo bosta vodila Florijan Debenjak in Aleksandar Jović, doživela šesti zaporedni poraz, brez zmage pa je že devet tekem in je tako v vse težjem položaju na dnu lestvice.

Gorica je tekmo v Sežani začela obetavno in v šesti minuti prvič resneje zagrozila, ko je Etien Velikonja za malo zgrešil s 15 metrov. V 21. so gosti iz Nove Gorice spet opozorili nase, ko je Matija Širok s podajo z desne strani zadel prečko.

Goran Cvijanović | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

V drugi polovici polčasa pa je Gorica padla, Sežanci pa so bili boljši v polju, a ne posebej nevarni, še najbolj nevarno pred vrati Gorice je bilo v 38. minuti, ko je Hristos Rovas v bližini gola poskusil z lobom, a žogo poslal malce čez prečko.

Uvod drugega polčasa tudi ni prinesel posebej razburljive predstave, je pa v 65. minuti imel lepo priložnost spet Velikonja, a je s podobne razdalje kot v prvem polčasu znova žogo poslal mimo gola.

V 67. je Dominik Mihaljević na drugi strani žogo poslal v naročje Uroša Likarja, v 79. minuti pa so domači povedli. Prav Mihaljević je z leve strani izvedel prosti strel, podal pred vrata Gorice, kjer je bil najvišji Dino Stančič in zadel za 1:0 in tudi končno zmago, sedmo v sezoni, hkrati tudi sedmo domačo, saj v gosteh Sežanci še niso slavili.

Tabor bo v 19. krogu v soboto gostil Koper, Gorica pa bo gostovala pri Olimpiji.

Tabor : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Rajka Štolfe, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Benc, Šumer.

Strelec: 1:0 Stančič (79.).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Hlad, Briški, Makoumbou, Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair (od 89. Stanković), Babić (od 80. Salkić), Rovas (od 64. Stančič).
Gorica: Likar, T. Kavčič, Mevlja, Tomiček (od 84. Oyewusi), Paljk (od 46. M. Kavčič), Širok (od 66. Hodžić), Nkama, Grudina, Cvijanović (od 76. Itrak), Colley (od 46. Smajlagić), Velikonja.

Rumeni kartoni: Kouao; Paljk, Grudina, Tomiček.

Potek tekme v živo:

KONEC! Tabor tudi po deveti domači prvenstveni tekmi ostaja neporažen, sedemkrat je zmagal, dvakrat pa remiziral. Gorici gori pod nogami. Doživela je še šesti prvenstveni poraz v nizu.

VIDEO: gol Dina Stančića:


GOOOL!!! Zdaj pa smo v Sežani le dočakali prvi gol. Za domače je v 79. minuti po prostem strelu z leve strani z glavo zadel rezervist Dino Stančić.

VIDEO: priložnost Etiena Velikonje:


66. minuta: no, pa smo le dočakali prvo priložnost v drugem polčasu. Pred gol Tabora je prišel Etien Velikonja, ki pa očitno še ni nastavil merilnih naprav. Izkušeni golgeter je žogo poslal mimo sežanskih vrat.

60. minuta: 15 minut igre v drugem polčasu je za nami, a se v Sežani za zdaj ni zgodilo nič omembe vrednega.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Sežani čaka v drugih 45 minutah?

POLČAS! Prvih 45 minut tekme v Sežani je za nami. Gola še nismo videli, je pa bilo na igrišču stadiona Rajka Štolfa vseeno zelo zanimivo. 

VIDEO: priložnost Christosa Rovasa:


37. minuta: zdaj pa so bili zelo nevarni tudi Sežanci. Pred gol Gorice je prišel nevarni grški napadalec Christos Rovas in poskusil s prefinjenim strelom prek vratarja, ampak ni bil dovolj natančen. Žoga je zletela čez gol.

VIDEO: prečka Matije Široka:


30. minuta: pol ure igre je za nami, na igrišču v Sežani pa so imeli do zdaj presenetljivo več priložnosti gostje. Rezultat je še vedno 0:0.

21. minuta: še ena velika priložnost Gorice. Zdaj je neuspelem predložku Matije Široka z desne strani je vratarja Tabora Jana Koprivca rešila prečka.

VIDEO: napaka Jana Koprivca:


6. minuta: spet je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru. Do strela je prišel napadalec Gorice Etien Velikonja, ki pa ni bil dovolj natančen. Žogo je poslal mimo vrat.

3. minuta: v Sežani bi skorajda videli prvi gol, kmalu bi ga zakuhal izkušeni vratar domače ekipe Jan Koprivec, ki mu se je po podaji nazaj žoga izmuznila pod nogama, a jo je potem tik pred golovo črto le ujel in izbil v kot.

ZAČETEK TEKME! Prvi sredin obračun 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije na stadionu Rajka Štolfa v Sežani se je začel. Kaj nas čaka?

S kakšno enajsterico se bo danes predstavil Tabor, ki ga bo zaradi "višje sile" vodil drugi pomočnik trenerja Nace Kosmač? Na vrata se vrača nekdanji reprezentant Jan Koprivec, Arian Rener bo na klopi.

Vrtnice, danes jih bosta vodila Florijan Debenjak in Aleksandar Jović, bodo sosedski obračun proti Kraševcem začele v naslednji postavi:

Pred srečanjem:

Nogometna sreda se bo začela na Krasu. Tabor v tej sezoni v Sežani pridno nabira domače točke. Stadion Rajko Štolfa se je prelevil v pravcato trdnjavo, ki je ni osvojil še nihče. Izbranci Gorana Stankovića, ki v sredo zaradi kazni (drugega rumenega kartona v tej sezoni) ne bo mogel voditi češnjic, so na osmih domačih tekmah osvojili kar 20 točk. Šestkrat so zmagali, dvakrat remizirali.

Tokrat se želijo maščevati sosedom iz Nove Gorice za poraz v 9. krogu, ko so v mestu vrtnic kljub dobri igri ostali praznih rok (1:2). Že na tisti tekmi so imeli Sežančani nekaj kritik na sojenje, glas o tem pa povzdignili po nesrečnem sobotnem porazu v Stožicah (1:2), ko je o tem javno spregovoril direktor Davor Škerjanc. "To bo za nas bistveno težja tekma kot tista z Olimpijo," je prepričan funkcionar Tabora. Ker zaradi kazni danes ne bo niti pomočnika trenerja Srđana Trailovića, bo gostitelje vodil drugi pomočnik Nace Kosmač. Ekipa bo pogrešala kaznovanega kapetana Klemna Nemaniča.

 

Brez prvega trenerja bodo tudi gostje, a ne zaradi kazni, ampak odhoda Gordana Petrića, ki se je po petih zaporednih porazih, s katerimi se je Gorica znašla v nezavidljivem položaju na lestvici, poslovil od vrtnic. Začasno, vsaj za še zadnji tekmi v tem koledarskem letu, bosta vodenje prevzela Florijan Debenjak in Aleksandar Jović. Bo trenerska menjava obrodila sadove?

Gorica se po rezultatski krizi spopada tudi s pomanjkanjem samozavesti, ki je na zadnji tekmi proti Celju prišla do izraza ob številnih zapravljenih priložnostih v napadu, v katerih je prednjačil Lamin Colley. Zadetkov ni in ni. "Del odgovornosti moramo sprejeti tudi igralci, saj nismo pokazali niti približno vsega, česar smo sposobni," sporoča Matija Širok. Zaveda se, da je vrag vzel šalo in da Gorico čaka krčevit boj za obstanek. Vrtnice so na zadnjih osmih tekmah osvojile pičli dve točki. Nazadnje so zmagale 28. oktobra, prav nad sredinim tekmecem.

Ne spreglejte