Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2020,
19.46

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

6

Natisni članek

NK Domžale NK Koper NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 17. 12. 2020, 19.46

3 leta, 4 mesece

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog

Zadetki padali kot nori, Maribor že jesenski prvak #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

6

Maribor Mura | Mariborčani so si z zmago nad Muro že zagotovili naslov jesenskega prvaka. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so si z zmago nad Muro že zagotovili naslov jesenskega prvaka.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so v derbiju 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro (2:1) in si že zagotovili jesenski naslov prvaka. Olimpija, ki je v torek remizirala pri Bravu, za vijolicami zaostaja pet, Mura pa že sedem točk. Koper je izgubil v Celju, Tabor je ugnal zadnjeuvrščeno Gorico, ki se je znašla v hudi godlji. Aluminij, ki je mesto pred vrtnicami, je ostal praznih rok v Domžalah.

Končana je prva polovica sezone 2020/21 Prve lige Telekom Slovenije, odigrati bo treba le še zaostalo tekmo 16. kroga med Bravom in Taborom, ki pa bo najverjetneje na sporedu v začetku februarja 2021, tik pred začetkom spomladanskega dela.

Maribor ušel Olimpiji, Muri in Kopru

Mariborčani so v 18. krogu v praznem Ljudskem vrtu na derbiju Muro spravili v slabo voljo. Čeprav so se gostje, že tradicionalno neugodni tekmeci za vijolice, dobro upirali, so na koncu ostali brez točk. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, najlepšo priložnost je imel nogometaš Mure Tomi Horvat, a je zatresel prečko. V drugem delu so med 54. in 62. minuto padli kar trije zadetki. Najprej sta mrežo Marka Zalokarja, ki je ponovno dobil priložnost namesto poškodovanega Matka Obradovića, zatresla Jan Mlakar in Rok Kronaveter, ki je zadel v polno z bele točke.

Zadetek Jana Mlakarja za 1:0:

Mariborčani so vodili že z 2:0, a je nato gostom vlil upanje na vrnitev Andrija Filipović. Ekspresno je znižal na 1:2, nato pa se rezultat, čeprav je bilo še nekajkrat vroče pred obema goloma, ni več spreminjal.

Fotogalerija s tekme v Mariboru, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 37

Maribor je povišal prednost pred tekmeci. Drugouvrščena Olimpija zaostaja pet, tretjeuvrščena Mura pa že sedem točk. To je bila tudi prva zmaga Maura Camoranesija kot trenerja nad Muro. Anteja Šimundžo je premagal v peti medsebojni tekmi.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Maribor Mura
Sportal Camoranesi končno premagal Šimundžo #video
  

Domžalčani vedno višje

V zadnji sredini tekmi predzadnjega kroga v letošnjem letu so Domžale prišle do zmage, potem ko jih je z novim, osmim prvenstvenim golom na samem začetku tekme popeljal mladi Dario Kolobarić, ki je trenutno celo najboljši strelec slovenskega prvenstva. Takoj za tem je izid na 1:1 za Aluminij poravnal Nemanja Jakšić, v drugem polčasu pa je Domžalčane v novo vodstvo popeljal še en mladenič, Sven Šoštarič Karić. Malo za tem bi lahko rumeni povišali vodstvo, a je vnovič enajstmetrovko zapravil kapetan Senijad Ibričić, kar pa se Domžalčanom na koncu ni maščevalo.

Odločilni gol Svena Šoštariča Karića:

Poročilo in priložnosti s tekme:

Dejan Djuranović
Sportal Domžalčani se premikajo navzgor

Trener Celja Dušan Kosić je prišel do druge zaporedne zmage. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Celja Dušan Kosić je prišel do druge zaporedne zmage. Foto: Grega Valančič/Sportida

Koprčani zaostali za šampionskimi ambicijami

Koprčani so še pred tednom dni gojili visoke ambicije in vse glasnejše govorili tudi o morebitnem pohodu na naslov, a so zdaj dvakrat ostali praznih rok. Najprej so pretekli konec tedna izgubili proti Mariboru, zdaj pa so poraz doživeli tudi na gostovanju pri prvakih.

Celjani so na drugi strani prišli do druge prvenstvene zmage v nizu, po zelo nezanimivih prvih dveh tretjine tekme pa se je dogajanje v Celju začelo razpletati v zadnjem delu tekme.

VIDEO: gol Žana Benedičiča:

Najprej je nevsakdanji gol po napaki vratarja gostov Ivana Vargića v 69. minuti zabil Žan Benedičić, potem smo v naslednjih minutah videli dve vratnici, po eno na vsaki strani, za konec pa je tik pred koncem tekme z novim golom končni izid postavil Mićo Kuzmanović.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Mura Celje
Sportal Celjani drugič zapored zmagali, Koprčani pa izgubili

Rezultatske krivulje Gorice ne more navzgor premakniti niti izkušeni Etien Velikonja. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Rezultatske krivulje Gorice ne more navzgor premakniti niti izkušeni Etien Velikonja. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nov domač uspeh Tabora, Gorica na zmago čaka že deset tekem

V prvi sredini tekmi je Tabor v Sežani upravičil naziv najuspešnejšega domačina v tej sezoni in na svojem igrišču prišel do prve zmage, pa čeprav je proti zadnjeuvrščeni Gorici do nje prišel nekoliko težje od pričakovanj.

Novogoričani, ki sta jih po odstopu trenerja Gordana Petrića s klopi vodila Florjan Debenjak in Aleksander Jović, so bili predvsem v prvem polčasu boljši nasprotnik, imeli nekaj priložnosti in zatresli tudi okvir vrat, potem pa je za Tabor pred koncem tekme z glavo zadel rezervist Dino Stančić in Sežančanom prinesel novo zmago. Neverjetno, Tabor je na devetih domačih tekmah v tej sezoni zbral kar 23 točk. Sedemkrat je zmagal in dvakrat remiziral.

VIDEO: gol Dina Stančića, ki je odločil zmagovalca v Sežani:

Gorici medtem že pošteno gori pod nogami. V Sežani je doživela šesti prvenstveni poraz v nizu, zmage pa zdaj ne pozna že okroglih deset tekem.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020
Sportal Domača pravljica Tabora se nadaljuje, agonija Gorice prav tako

Ljubljanski derbi brez zadetkov, a s fantomskim kartonom

Torkov uvod v 18. krog Prve lige Telekom Slovenije je potekal v Ljubljani. Na zahtevnem igrišču stadiona ŽAK sta se Bravo in Olimpija razšla brez zadetkov (0:0). To je prva domača točka Brava proti mestnemu tekmecu v prvi ligi, odkar igra na najvišji klubski ravni.

Sportal Nevsakdanja poteza sodnika, ki je v Ljubljani pokazal fantomski karton #video

V prvem polčasu je evrogol Roka Maherja z izjemnim posredovanjem preprečil Žiga Frelih, v drugem delu je najprej "zablestel" sodnik Rade Obrenović, ki je pokazal fantomski rumeni karton Janu Andrejašiču, nato ni veliko manjkalo, pa bi branilec gostov Goran Milović nesrečno zatresel mrežo Olimpije, v 79. minuti pa se je lepa priložnost za gol ponudila nekdanjemu zmaju Roku Kidriču, a je zgrešil žogo.

Priložnost Roka Kidriča:

Zeleno-beli so končali dvoboj brez Ivana Močinića, ki je moral v 87. minuti po drugem rumenem kartonu zapustiti igrišče, zaradi protestov je bil izključen tudi pomočnik trenerja Dina Skenderja. Olimpija je z remijem pri Šiškarjih omogočila Mariboru, da si že v četrtek zagotovil jesenski naslov.

Poročilo in priložnosti s tekme:

Bravo Olimpija
Sportal Kidrič zapravil najlepšo priložnost, Milović skoraj zatresel lastno mrežo #video

 

Prva liga Telekom Slovenije, 18. krog:

Torek, 15. december:
Bravo : Olimpija 0:0
R.K.:
Močinić 87./Olimpija

Sreda, 16. december:
Tabor : Gorica 1:0 (0:0)
Stančić 79.

Celje : Koper 2:0 (0:0)
Benedičič 69., Kuzmanović 82.

Domžale : Aluminij 2:1 (1:1)
Kolobarić 2., Šoštarič Karić 62.; Jakšić 14.

Četrtek, 17. november:
Maribor : Mura 2:1 (0:0)
Mlakar 54., Kronaveter 60./11-m; Filipović 62. 

Najboljši strelci:

8 – Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), Nardin Mulahusejnović (Koper),
- Rok Kronaveter (Maribor), 
6 - Aljoša Matko (Maribor), Andres Vombergar (Olimpija),
5 – Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Nino Kouter (Mura), Mićo Kuzmanović (Celje), Christos Rovas (Tabor Sežana), Dare Vršič (Koper)
4  Jan Mlakar (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Žan Žužek (Koper).
... 

Fotogalerija s tekme:

  • Maribor : Mura, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida
Fotogalerija
1 / 37
  • Bravo : Olimpija, fotograf Vid Ponikvar
Fotogalerija
1 / 27
Ne spreglejte