Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 1. 2023,
16.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telemach Luka Šušnjara Miha Kompan Breznik nogometna tržnica NK Tabor Sežana 1. SNL

Ponedeljek, 23. 1. 2023, 16.00

1 leto, 3 mesece

Nogometna tržnica, 23. januar

Tabor v 24 urah pripeljal tri okrepitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Nogometni klub Tabor Sežana je v zadnjih 24 urah v svoje vrste pripeljal tri nove nogometaše. Po 22-letnem vezistu Žanu Beširju, ki ga je Kraševcem posodil Koper, in devetnajstletnem levem bočnem Mihi Kompanu Brezniku, ki bo v Sežani igral kot član Mure, je na Kras prišel še 25-letni napadalec Luka Šušnjara.

Josip Iličić
Sportal Dvojec, ki predstavlja dobitno kombinacijo Maribora

"Vesel sem, da sem prišel v Sežano. Ekipa deluje dobro, ambicije so znane in upam, da jih bomo izpolnili. V tej polletni posoji bom dal vse od sebe, da pomagam ekipi kolikor se da in se že veselim prvega uradnega nastopa," je za klub sporočil Miha Kompan Breznik. Ta je v tej sezoni za Muro zbral le tri nastope, skupaj pa pet. Kariero je sicer začel pri Olimpiji, od tam pa januarja lani okrepil Muro.

Luka Šušnjara, ki se je rdeče-črnim pridružil kot prost igralec - kariero je začel v Domžalah ter se nato preizkusil v Muri, Celju, na Poljskem in v Franciji, je bil nazadnje član Kopra. "V klubu so me sprejeli odlično. Spet uživam na treningih in tekmah. Načrti s klubom so ostati v ligi, a seveda nas čaka veliko dela. Osebno pa se želim vrniti na želeno raven," je povedal Ljubljančan.

Tabor (12 točk) je po jesenskem delu na zadnjem mestu prvenstvene lestvice in ga skupaj z Gorico in Radomljami (oboji po 12 točk) bržčas čaka boj za obstanek. Spomladanski del prvenstva bo začel 12. februarja z gostovanjem v Domžalah.

Kiwior iz Spezie v Arsenal

Angleški Arsenal je dobil novo okrepitev. Klub je sporočil, da je sklenil sodelovanje s poljskim reprezentantom Jakubom Kiwiorjem, ki je doslej igral za italijansko Spezio. Arsenal je sporočil, da je sklenil dolgoročno pogodbo brez navedbe natančnih datumov, po ocenah tamkajšnjih medijev je prestop vreden 13,6 milijona evrov.

Kiwior, ki je bil tudi član poljske izbrane vrste na nedavnem SP v Katarju, je klubsko kariero začel v Žilini, se preselil v Belgijo k Anderlechtu in nazadnje odigral 43 tekem za Spezio. "Lepo je, da se nam je Jakub pridružil. Je mlad branilec, ki je pokazal svoje sposobnosti s Spezio in s poljsko izbrano vrsto," je novega člana topničarjev pohvalil trener Mikel Arteta.

Nadarjeni igralec sredine igrišča iz Velez Sarsfielda, ki trenutno igra za argentinsko reprezentanco na prvenstvu Južne Amerike do 20 let, Maximo Perrone, je novi član Manchester Ciytja. Prestop je vreden slabih deset milijonov evrov, 20-letni Perrone pa bo v Manchester Cityju ostal naslednjih pet let. Perrone se bo po prvenstvu v Kolumbiji priključil zasedbi Pepa Guardiole, a v tej sezoni še ni predvideno, da bi zaigral v prvem moštvu.
Adnan Golubović
Sportal Koprčani v Turčiji namučili nekdanje evropske prvake
Damir Krznar NK Maribor
Sportal Dan, ko sta blestela Iličića. Josip v dresu Maribora, Miroslav za Gorico.
Ne spreglejte