Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 1. 2020,
11.44

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Zeni Husmani NK Domžale Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 7. 1. 2020, 11.44

4 leta, 3 mesece

Zeni Husmani se je vrnil v Domžale

Domžale po Evropo tudi z nekdanjim kapetanom, ki ni nikdar rekel zbogom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Zeni Husmani | Zeni Husmani je pomagal Domžalam tudi do pokalnega naslova. | Foto Vid Ponikvar

Zeni Husmani je pomagal Domžalam tudi do pokalnega naslova.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Domžale je predstavil prvo letošnjo okrepitev. Zaradi manj uspešnih nastopov v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije so se znašli v težavah, preboj v Evropi pa bodo iskali s pomočjo Zenija Husmanija. Makedonec je stari znanec Domžal. V preteklosti je bil tudi njihov kapetan, v Slovenijo pa se vrača po poldrugem letu, ki ga je preživel v Turčiji in Severni Makedoniji.

Trener Domžal Andrej Razdrh bo v nadaljevanju sezone računal tudi na pomoč izkušenega zveznega igralca iz Severne Makedonije, ki je v preteklosti za rumeno družino zbral več kot 150 nastopov in bil eden izmed stebrov zvezne vrste. Pred poldrugim letom se je odpravil v Turčijo (Giresunspor), se nato dokazoval še v domovini Severni Makedoniji (Škendija), kjer pa mu ni šlo vse po načrtih, zato je ob pomanjkanju tekmovalne forme začutil potrebo po novih izzivih.

Z veseljem je sprejel ponudbo Domžal, se vrnil v mesto ob Kamniški Bistrici in sklenil pogodbo do poletja 2022. "Vrnil sem se v klub, v katerem sem se vedno odlično počutil. Prepričan sem, da lahko znova posežemo po najvišjih mestih ter tako na domačem prizorišču kot tudi na evropski sceni pokažemo, česa smo sposobni. Ko sem se pred časom podal v Turčijo, sem dejal, da Domžalam ne bom nikdar rekel zbogom, saj bom vselej del rumene družine. Zdaj je prišel trenutek, ko si bom znova nadel rumeni dres," je povedal 29-letni nogometaš, ki je člansko kariero začel na Hrvaškem pri Šibeniku, največje uspehe pa dosegal z Domžalami.

Dino Hotić
Sportal Zahović se zahvaljuje Hotiću in poudarja: Ni potrebe za okrepitve #video

Oražem: Obramba je bila vse prej kot trdna

Matej Oražem upa, da bodo Domžalčani spomladi ujeli tekmece v boju za Evropo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem upa, da bodo Domžalčani spomladi ujeli tekmece v boju za Evropo. Foto: Žiga Zupan/Sportida Športni direktor Domžal Matej Oražem je prepričan, da bo vrnitev Husmanija okrepila defenzivno moč zvezne vrste, posledično pa tudi obrambe, ki je bila v jesenskem delu zelo ranljiva. "V prvem delu sezone je bila naša obramba vse prej kot trdna, zato je jasno, da želimo v defenzivnem delu ekipo okrepiti. Zenija odlično poznamo, bil je že naš kapetan in po nekaj letih se vrača domov v Domžale. Čeprav sem prepričan, da se bo hitro znašel, nam bo vsem skupaj še kako prav prišlo malo daljše obdobje priprav, da v spomladanskem delu pokažemo pravi obraz, kar se od nas pričakuje, in tako ujamemo priključek z ekipami v vrhu lestvice," je prvi kadrovik Domžal prepričan, da lahko rumeni uresničijo zadani cilj in si zagotovijo nastop v Evropi.

Domžale so priprave na spomladanski del sezone začele v ponedeljek, ko je trener Razdrh pozdravil 27 igralcev. Med njimi je bilo veliko mladincev, ki so jeseni pisali zgodovino v mladinski ligi prvakov. Prva pripravljalna tekma čaka Domžalčane 15. januarja, ko se bodo pomerili s kranjskim Triglavom. Na lestvici zasedajo šesto mesto, za petouvrščeno Muro, s katero se bodo pomerili v prvem spomladanskem krogu (22. februarja), pa zaostajajo osem točk.

Kdo je bil prisoten na uvodnem treningu Domžal:

Ajdin Mulalić, Grega Sorčan, Klemen Mihelak, Andraž Žinič, Matic Fink, Tilen Klemenčič, Damjan Vuklišević, Miha Vrhovnik, Andrija Radovanović, Gregor Sikošek, Jošt Urbančič, Sven Šoštarič Karič, Mattias Käit, Benjamin Markuš, Žiga Repas, Senijad Ibričić, Ivan Makovec, Mark Čeh, Tamar Svetlin, Matej Podlogar, Kaheem Anthony Parris, Tian Pantelić, Dejan Lazarević, Slobodan Vuk, Arnel Jakupović, Tonči Mujan in Denis Tubić (treniral samostojno).

Zaradi težav s poškodbo oziroma boleznijo niso trenirali Janez Pišek, Dario Kolobarić, Dino Mušija in Marco Da Silva, medtem ko se bo Nikola Vujadinović treningom priključil v prihodnjih dneh.

V torek je prvi trening opravil tudi povratnik Zeni Husmani, ki bo v Domžalah nosil številko 90.

Ne spreglejte