Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
11.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 13. 6. 2012, 11.14

8 let

Aličev trojček na Špičastem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Četrta postaja primorskih gorskih tekov je bil Zadlog, cilj pa Špičasti vrh, ki ga je že tretje leto zapored osvojil Simon Alič. Med dekleti je slavila Daniela Da Forno.

Gorski tekači so po 12. Gradiškem teku, 8. Bubinem spominskem teku na Javornik in drugem teku čez Veliko gradišče nadaljevali v Zadlogu. Na sporedu je bil četrti v seriji 15. primorskih gorskih tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Kluba Primorskih gorskih tekov, ki se bo s Tekom na tabor zaključil v decembru. Društvo za trajnostni razvoj Zadloga Trma je namreč priredilo 9. Tek na Špičasti vrh, ki se razprostira južno od vasi Zadlog. Organizatorji so poskrbeli, da so se na teku lahko preizkusili tako najmlajši, ki so tekli na polovični razdalji, medtem ko je člane in članice pričakala 4,5 kilometrov dolga preizkušnja.

Že tretje leto zapored se je z gorskim tekom na Špičasti vrh, na katerem so morali udeleženci premagati dobrih 400 metrov višinske razlike, najbolje spopadel Simon Alič (ŠD Nanos). Zmagovalec letošnjega teka na Tabor in Gradiškega gorskega teka je progo, ki pelje do vrha 1128 metrov visokega Trnovskega hriba, pretekel s časom 20:52. Za njim je z dobro minuto zaostanka v cilj na Špičastem vrhu prišel Jošt Lapajne (OK Azimut), še štirideset sekund več pa je potreboval tretje uvrščeni Marko Tratnik (ŠD Nanos Podnanos). Kljub hitremu teku je Alič za pet sekund zaostal za lastnim rekordom proge, ta tako ostaja 20:47.V ženski konkurenci je suvereno slavila lanskoletna zmagovalka teka na Špičasti vrh Daniela Da Forno (Atletica Cadore), ki je za 4,5-kilometrsko progo potrebovala 26:18. Drugo mesto je z dvominutnim zaostankom pripadlo Urši Trobec (ŠD Setnik), najboljšo trojico je zaključila Mihaela Tušar (ŠD Nanos Podnanos).

Trinajsta sezona primorskih gorskih tekov se bo nadaljevala že v soboto, 16. junija, ko bo v Podbrdu na sporedu 11. Gorski maraton štirih občin.

Ne spreglejte