Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2012, 10.40

8 let

Dolenjci v Radečah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se nadaljuje že v petek, 22. junija, ko bo na sporedu 8. Splavarjev tek, na katerem bodo moči merili tako otroci kot članske kategorije.

Rekreativni teki, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, so v polnem razmahu po vsej Sloveniji. Dolenjci bodo s teki nadaljevali že v petek, 22. junija, ko bodo ljubitelji rekreacije tekaško pripravljenost preverili v Radečah. Na sporedu pokala Teki Dolenjske 2012, v katerega je letos vključenih 18 tekaških praznikov, je 8. Splavarjev tek. Organizatorji Atletski klub Radeče so poskrbeli, da bodo v Radečah od 18.00 naprej na razdaljah med 500 in 1500 metri lahko tekli najmlajši, rekreativce bo pričakalo 2500 metrov, članske vrste pa se bodo preizkusile na 7-kilometrski preizkušnji.

Na glavnem, 7-kilometrskem, članskem teku, ki se bo pričel ob 20.00, bodo tekači opravili tri kroge po ulicah Radeč. In sicer jih bo pot vodila od spomenika v centru Radeč, mimo cerkve do starega železnega mostu, od koder bodo tekli do skoraj novega mostu in nato pri trgovini Spar obrnili ter odtekli še dva kroga. Na teku, ki krožno povezuje stari in novi most, bodo moški tekli v enajstih, ženske pa v petih starostnih kategorijah. Lanska zmagovalca Splavarjevega teka sta mlada Karin Gošek (24:02) in Borut Zupet (20:52), leta 2008 pa je na Splavarjevem teku slavil maratonec Primož Kobe, ki bo nastopil na Olimpijskih igrah v Londonu.

Če raje hodite kot tečete, bo petkovo popoldne kot nalašč tudi za vas, saj so prireditelji pripravili tudi pohod (štart ob 18.00) na razgledno točko, od koder je lep razgled na Radeče in okolico.

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo zamudniki imeli priložnost prijave tudi na dan prireditve, ko bo prijavnina za otroke do 15. leta in pohodnike znašala 5 evrov, za članske kategorije pa 10 evrov.

Ne spreglejte