Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2012,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Petek, 8. 6. 2012, 14.36

8 let

Gorski tekači na Špičastem vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Primorci bodo prihajajoči vikend poleg regijskega prvenstva v Novi Gorici gostili tudi gorski tek na Špičasti vrh, na nedeljskem teku bodo lahko tekmovali tako otroci kot tekači iz članskih kategorij.

Če so se primorski pokalni teki že dodobra prevesili v drugo polovico tekmovanja, se 13. sezona primorskih gorskih tekov šele dobro začenja. V nedeljo, 10. junija, bo v Zadlogu (Črni vrh nad Idrijo) na sporedu četrti v seriji 15. gorskih tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki 2012, ki se bo s tekom na Tabor zaključil decembra. Društvo za trajnostni razvoj Zadloga Trma prireja 9. gorski tek na Špičasti vrh, na katerem bodo lahko tekli tako otroci, ki se bodo preizkusili na polovični razdalji, kot člani in članice. Slednje bo ob 10.30 v Zadlogu pričakala 4,5-kilometrska gorska proga, na kateri bodo morali premagati dobrih 400 metrov višinske razlike.

Start gorskega teka bo ob vznožju Špičastega vrha na nadmorski višini okoli 720 metrov pri Bizarjevih. Pot bo tekače vodila po makadamski cesti do vznožja, kjer bodo zavili strmo v hrib. Gozdna pot se vije med gostim drevjem, ki tekačem daje senco vse do ciljne črte. Na polovici ture se prične nekoliko bolj ravninska cesta, ki bo tekačem olajšala tek. Zadnji del poti bo tekače vodil po dobro shojeni stezici, ki jih bo po grebenu pripeljala do Špičastega vrha, 1128 metrov nad morjem.

Zadnji dve leti je na vrh, ki se razprostira južno od vasi Zadlog, v moški konkurenci prvi pritekel gorski tekač Simon Alič. Zmagovalec dveh letošnjih primorskih gorskih tekov (2. tek na Tabor in 12. Gradiški gorski tek) je lani 4,5 kilometrov dolgo pot zmogel z rekordnim časom 20:47, med dekleti je lansko leto slavila zmagovalka 12. Gradiškega teka Daniela Da Forno, ki je na Špičasti vrh pritekla v času 27:16.

Ne spreglejte