Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2012,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 28. 6. 2012, 14.33

8 let

Gorski tekači nadaljujejo v Ponikvah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Primorski pokal v gorskih tekih se bo v nedeljo, 1. julija, nadaljeval v Ponikvah, kjer bodo gorski tekači moči pomerili na 5. Teku po Šentviški planoti.

Po gorskem teku na Malo goro pretekli vikend bodo gorski tekači v nedeljo, 1. julija, tekaško pripravljenost preverili na teku po Šentviški planoti. Smučarsko skakalni klub Ponikve organizira osmi v sklopu 15. tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki 2012. Prireditelji so poskrbeli, da bodo na nedeljskem prazniku teka tekli tako otroci kot člani in članice.

Članske kategorije bo na šentviški planoti ob 10.00 pričakala 8,8-kilometrska krožna proga, ki poteka večinoma po makadamskih in travnatih cestah. Na slabih devet kilometrov dolgi progi bodo morali premagati 400 metrov nadmorske višine, pri čemer bo 200 metrov vzpona in 200 metrov spusta. S krožno progo bodo člani začeli na 770 metrih nadmorske višine, nato bo sledil strm, trikilometrski, vzpon na najvišjo točko teka – na Črvov vrh (974 metrov), s Črvovega vrha se bodo spustili v dolino, kjer bo sledil še zadnji vzpon na 834 metrov visoki Kuk in kratek spust do cilja.

Lansko leto se je na 8,8-kilometrski progi najbolje znašel Aleš Štor, ki je s tekom po Šentviški planoti opravil v času 37:49, kar pa ni bilo dovolj za rekord proge, ki ga drži Simon Alič. V ženski konkurenci je na lanskem teku slavila Mihaela Tušar, ki je za progo potrebovala 43:57.

Po sedmih tekih trenutno v skupnem seštevku primorskih gorskih tekov vodi lanskoletni zmagovalec teka po šentviški planoti Aleš Štor, sledita mu Borut Malavašič in Simon Drole. Med dekleti je trenutno na vrhu Urša Trobec, drugo mesto zaseda Mihaela Tušar, tretja je Darja Jejčič.

Ne spreglejte