Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2012,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Sreda, 26. 9. 2012, 12.26

8 let

Kdo lahko prekine Aličevo prevlado?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po mesecu premora se na tekaški spored vračajo primorski gorski tek. V soboto, 29. septembra, bodo gorski tekači osvajali Hleviše.

Rekreativni tekaški pokali so že tik pred koncem in le nekaj tekov nas loči do zaključka sezone rekreativnih tekov, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012. Prihajajoči vikend bodo po mesecu dni na svoj račun ponovno prišli ljubitelji gorskih tekov, saj Primorci prirejajo 12. Vzpon na Hleviše, že 13 v seriji 15 tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki.

Organizatorji Tekaško smučarski klub Idrija so poskrbeli, da bo udeležence na štartu v Idriji (Vrtec za gradom) ob 10.10 pričakala 5,8 kilometra dolga proga, na katero se bodo tako moški kot ženske podali v petih starostnih kategorijah. Trasa gorskega teka se začne na asfaltni podlagi, po krajšem vzponu preide na makadam, nato pa sledi kilometer razgibanega terena, po katerem se začne vzpon vse do cilja do koče na Hlevišah. Udeleženci bodo na sobotnem tekaškem prazniku morali premagati 470 metrov višinske razlike. Zadnja leta na gorskem teku na Hleviše prevladuje Simon Alič, ki je slavil tudi lani, ko je slabih šest kilometrov dolgo progo pretekel s časom 27:40. Pri dekletih je bila lani najhitrejša Mihaela Tušar, ki je ciljno črto prečkala s časom 36:03.

Če raje hodite ali pa kolesarite, so organizatorji poskrbeli tudi za vas, saj se boste proti koči na Hlevišah lahko podali peš ali z gorskim kolesom. Na teke, kolesarjenje ali pohod, ki bodo potekali v vsakem vremenu, se morate prijaviti. Prireditelji bodo prijave zbirali na da dan tekmovanja do 9.30, ko bo prijavnina za odrasle znašala 12, za otroke 6, za pohodnike pa 3 evre.

Tri teke pred zaključkom primorskih gorskih tekov v skupnem seštevku moške konkurence vodi Borut Malavašič, sledita mu Aleš Štor in Ivan Sokol. Pri dekletih je v vodstvu lanska zmagovalka Hleviš Mihaela Tušar, drugo mesto zaseda Urša Trobec, tretja je Irma Pivk.

Ne spreglejte