Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2012,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 6. 2012, 17.11

8 let

Ob dolini Kolpe najhitrejša Brinc in Obranovičeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 5. kolesarskem maratonu Kostel ob dolini Kolpe se je zbralo 350 ljubiteljev kolesarjenja. Tekmovalni del maratona je pripadel Urošu Brincu in Saši Obranovič.

V počastitev praznika občine Kostel je Kolesarski klub Encijan v sodelovanju s Športnim društvom SIBOR priredil 5. kolesarski maraton Kostel, ki se ga vsako leto udeležuje vse večje število kolesarskih navdušencev. Tudi letos je ob dolini Kolpe pedala poganjalo 350 kolesarjev, ki so se preizkusili na treh različnih trasah. Najmlajši so na svoj račun prišli na zanimivem otroškem poligonu, ki sta ga pripravila predstavnika Športnega društva ABC, spoznali pa so se tudi s pravili kolesarske vožnje. Na netekmovalnemu rekreativnemu Malemu maratonu je 180 udeležencev pričakala 46 kilometrov dolga proga, ki jih je vodila po pretežno ravninski poti od Fare preko Bilpe, Dola in Kota nazaj na izhodišče v Fari.

11-kilometrski vzpon Brincu in Obranovičevi

Bolje pripravljeni kolesarji pa so se pomerili na 82-kilometrskem Velikem maratonu, ki poteka v okviru akcije Slovenija kolesari 2012. Na daljši, razgibani trasi Velikega maratona je na 11-kilometrskem tekmovalnem delu (Dol–Predgrad–Brezovica–Videm) slavil Uroš Brinc (KK Metliška črnina). Z 11 kilometri in 400 metri nadmorske višine je opravil s časom 23:34.9, drugi je bil Janez Zupanič (Izvir Vipava), najboljšo trojico je zaključil Jože Vesel (KD Papež Podgorje). Brinc, ki je le za slabi dve sekundi zaostal za lanskim rekordom tekmovalnega vzpona, je po maratonu povedal: "To je bila moja tretja udeležba na maratonu Kostel. Lansko leto sem zmagal še kot član kolesarskega kluba Tempo, letos pa sem ubranil zmago kot član novoustanovljenega kolesarskega kluba Metliška črnina iz Metlike. Sama trasa maratona je nekaj posebnega, saj v Sloveniji ni takšnega maratona, ki bi vseboval tudi tekmovalni vzpon. Konkurenca pa je bila enaka kot prejšnja leta. Letos se nas je udeležilo deset članov kluba, prihodnje leto pa se bomo z veseljem ponovno udeležili prireditve v še večjem številu."

V ženski konkurenci je s časom 32:59.9 suvereno zmagala Saša Obranovič (ŠD Aura Kočevje), na drugo mesto kolesarskega vzpona se je zavihtela Simona Planinc (Zurogoni), tretja je bila Nika Arko.

Ne spreglejte