Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2012,
18.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 10. 2012, 18.11

8 let

Rekordnemu Aliču "nanoški trojček"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 15. tekom na Nanos se je v nedeljo zaključil Primorski pokal v gorskih tekih. Že tretjič zapored sta ciljno črto na kraški planoti prva prečkala Simon Alič in Daniela Da Forno.

Po vsej Sloveniji se pokali v rekreativnih tekih, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, počasi zaključujejo. Tudi ljubitelji gorskih tekov so pretekli vikend opravili z zadnjo "postojanko" Primorskih gorskih tekov v tej sezoni. Planinsko društvo Podnanos je v spomin na Fabjana Furlana že 15 leto organiziralo tekaški vzpon na Nanos, na katerem so pripravljenost lahko preverile vse generacije.

Na štartu v Podnanosu je članske vrste pričakala 5,6 kilometra dolga proga, na kateri so morali premagati 700 metrov vzponov. Tudi letos na cilju pri Lovski koči Vojkovo presenečenj ni bilo. Ciljno črto na 820 metrih nadmorske višine je namreč že tretje leto zapored prvi prečkal gorski tekač Simon Alič, ki je vso konkurenco za seboj pustil za dobri dve minuti. Alič je svoj lanski rekord izboljšal za petnajst sekund, in sicer je za 5,6 kilometra dolgo gorsko progo potreboval 28:35. Na drugo mesto je pritekel Jošt Lapajne, na najnižjo stopničko je stopil Alessandro Maraspin. Zmaga v ženski konkurenci je tretje leto zapored pripadla Italijanki Danieli Da Forno, ki je v cilj pritekla s časom 38:05 in tako za dobro minuto prehitela najbližjo zasledovalko Mihaelo Tušar. Najboljšo trojico pri dekletih je zaključila Urša Trobec.

Primorski gorski teki Malavašiču in Tušarjevi

V skupnem seštevku Kluba Primorskih gorskih tekov je največ točk pri moških zbral Borut Malavašič, drugo mesto je šlo v roke Aleša Štora, na tretjem je sezono zaključil Ivan Sokol. V ženski konkurenci je skupna zmagovalka postala drugo uvrščena z nedeljskega teka Mihaela Tušar, drugo mesto je pripadlo Urši Trobec, tretja najboljša gorska tekačica primorskih tekov pa je postala Irma Pivk.

Ne spreglejte