Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2012,
11.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 3. 9. 2012, 11.07

8 let

Slovensko-južnoafriško slavje na Ptuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se je minuli vikend nadaljeval na Ptuju, kjer so formo pilili ljubitelji polmaratonov. Najdaljša razdalja je pripadla Helette Basson in Tadeju Grilcu.

Rekreativni tekaški pokali se po kratkih poletnih počitnicah vračajo na tekaško sceno, minuli vikend so tudi Štajerci nadaljevali s teki, katerih rezultati štejejo za Štajersko-koroški pokal. Nedelja je tako prinesla že 13 v seriji 17 tekov, ki so uvrščeni na letošnji koledar. Tekaški klub Ptuj je organiziral 21. Ptujski mali maraton, na katerem so se preizkusile vse generacije. Najmlajši so tekli na razdaljah med 400 in 1200 metri, rekreativci pa so se pomerili na 6-kilometrski trasi. Na rekreativnem teku sta slavila Matej Jeza (20:59) in lanskoletna zmagovalka rekreativnega teka Mojca Grandovec (24:34).

Vrhunec nedeljskega tekaškega praznika je bil mali maraton. Najbolj zagrete tekače je na štartu v Termah Ptuj pričakala 21-kilometrska proga, ki je tudi letos privabila pestro mednarodno zasedbo. Na malem maratonu so tako poleg Slovencev tekli Hrvati, Francozi, Romuni, Filipinci in Južnoafričani. V moški konkurenci se je s polmaratonsko razdaljo najbolje spopadel Tadej Grilc (Koroški AK), ki je ciljno črto prečkal s časom 1;16:56,9 in tako vso konkurenco ugnal za dobri dve minuti. Drugo mesto si je pritekel Mario Vračič (AD Štajerska), najboljšo trojico 21-kilometrskega teka je zaokrožil Stanislav Verstovšek (AK Sevnica). Pri dekletih je zmaga odšla v Južnoafriško republiko, najhitrejša je bila Helette Basson (Langebaan Strandlopers), ki je za progo potrebovala 1;33:13,1. Čas Bassonove je zadostoval za suvereno zmago, vsa dekleta je namreč prehitela za dobri dve minuti. Drugo mesto si je pritekla Vesna Pliberšek, na tretjem je pristala Mojca Vesel (Ljubljana).

Štajersko-koroški pokal se bo nadaljeval že prihodnji konec tedna, ko bo v nedeljo, 9. septembra, na sporedu 38. Pohorski gozdni tek.

Ne spreglejte