Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2011,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Iztok Puc Slavko Goluža Ivano Balić

Četrtek, 20. 10. 2011, 19.33

8 let

"On je razmišljal, mi smo igrali"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako kot v Sloveniji rokometni svet žaluje tudi na Hrvaškem. Iztok Puc je za mnoge najboljši rokometaš vseh časov. Nekdanji soigralec Puca Slavko Goluža v solzah ni zmogel povedati veliko.

Potem ko je sprva igral za jugoslovansko izbrano vrsto, se je nato odločil za hrvaško, s katero je med drugim stopil tudi na Olimp. "Iztok Puc je bil prvak v lepoti igre, spominjali pa se ga bomo po njegovih metih 'izpod roke', hkrati pa je dvigoval in polepšal igro celotne ekipe," je zapisala ena izmed hrvaških novinarskih kolegic. Novica o smrti Puca je do Sportala prišla s Hrvaške, kjer so družini Puc z izdatnimi finančnimi sredstvi v zadnjem času močno pomagali pri zdravljenju. Zahrbtna bolezen, rak, pa je bila premočna.

Nekdanji soigralec pri Zagrebu in hrvaški reprezentanci, sedanji selektor Hrvaške Slavko Goluža ob tragični novici ni mogel govoriti. "Samo napišite nekaj lepega … Nič ne moram povedati" solz in žalosti ni mogel skriti Goluža.

Balić: Najboljši levi zunanji vseh časov

Rokometni superzvezdnik moderne dobe Ivano Balić pa je še preden je izvedel za tragično novico razlagal: "Puc je morda najboljši levi zunanji vseh časov. Imel je vse – pregled igre, 'šut' … Žalostno je, kar se mu je zgodilo. Upam, da bodo ljudje zato napolnili tribune Arene." Izkupiček od prodaje vstopnic za sobotno tekmo lige prvakov v zagrebški Areni med Zagrebom in Barcelono bi moral iti za zdravljenje nekdanjega rokometaša, RK Zagreb pa ga bo sedaj namenil Pucevi družini za poravnavo stroškov.

Vedno se je podrejal kolektivu

"Spoznal sem ga, ko je prišel v Zagreb. Vedno se ga bom takšnega tudi spominjal," je za hrvaške medije dejal Zlatko Saračević, ki je s Pucem in Perkovcem tvorili eno najmočnejših zunanjih linj na svetu. " Veliko časa sva preživela, na in izven terena. Družili smo se, preživljali skupna poletja vse dokler ni odšel v Ameriko. Spominjal se ga bom kot največjega igralca, s katerim sem kdaj igral. Ena njegovih največjih kvalitet je bila večno podrejanje kolektivu. Nikoli ni gledal sebe ali zadetkov, važno je bilo zmagovati. On je razmišljal, drugi smo igrali."

Alfa in omega hrvaškega rokometa Zoran Gobac je na novinarski konferenci RK Zagreb sedel v poplavi solz. "Za vse, kar je dal našemu klubu smo hvaležni. V Zagreb je prišel leta 1990, z njim pa smo naredili velik korak naprej, dvakrat smo osvojili Evropo. Bil je gospod in eden največjih rokometašev v zgodovini. Želel si je, da ga upepelijo, pepel pa naj se potrosi v Novalji, del pa naj ostane pri mami," je s težkim glasom povedal Gobac.

Sedanji trener Zagreba in nekdanji soigralec Puca v hrvaškem klubu in reprezentanci Ivica Obrvan je bil z vestjo iz ZDA pretresen: "Moje sožalje družini, prijateljem in vsem, ki so ga poznali. Vsi smo ga imeli radi. Z njim sem preživel kariero v klubu in reprezentanci. Oboževali smo ga!"

Podrobnosti o komemoraciji bodo znane v prihodnjem tednu, Slovenija pa bo v ponedeljek na sedežu Olimpijskega komiteja Slovenije pripravila žalno knjigo, 5. novembra pa bo v Celju spominska tekma Iztoku Pucu.

Ne spreglejte