Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Barbara Lazović

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 11.46

8 let

Po porodu močnejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zadnjo tekmo je odigrala kot Varlec sredi lanskega marca, v soboto se je po manj kot letu dni vrnila kot Barbara Lazović. Po porodu se slovenska rokometašica počuti še močnejšo.

Življenjska pot ji je pri 23 letih prinesla veliko srečo, ko se je rodil sin Luka. Poleti je večno zvestobo obljubila partnerju Vuku in iz Varlec postala Lazović. Manj kot leto dni odsotnosti z rokometnih igrišč ene najbolj borbenih in zaželenih slovenskih levičark ni pustilo ravnodušno. "V tem letu sem doživela najlepše življenjske trenutke. Moram priznati, da rokometa v nosečnosti nisem preveč pogrešala. Seveda nisem mogla brez njega, a niso me srbeli prsti," razlaga Lazovićeva, ki je s treningi začela le dva meseca po porodu.

Trema se pozna

"Sprva je bilo težko, saj sem v tem času izgubila kondicijo in mišično maso. A iz dneva v dan je postajalo lažje, vrača se užitek." Potem ko je nekaj minut priložnosti dobila na tekmah slovenskega prvenstva, se je v soboto v dvorani Stožice vrnila tudi v ligi prvakov. Po 12. marcu 2011, ko je igrala zadnjo tekmo proti Itxaku v Španiji, se ji je zatresla roka. "Nervoza, trema, želja po dobri igri," o tem, da ni bilo lahko še pove Brežičanka. "Ko toliko časa ne igraš, ne veš, kako stojiš, se seveda pozna trema. Prepričana sem, da bom kmalu spet 'ta prava' Barbi," z večnim nasmeškom na obrazu obljubi Lazovićeva.

Počutje? "Odlično. Mislim, da sem celo močnejša kot prej, v tem trenutku predvsem psihično, fizično še bom," v prijetnem pogovoru za Sportal, medtem ko že hiti k svoji mladi družini, zaključi Barbara Lazović.

Krim Mercator je ob njeni vrnitvi sicer izgubil z romunsko Valceo, v nedeljo pa ljubljansko ekipo čaka gostovanje pri Budućnosti v Podgorici.

Ne spreglejte