Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2012,
8.34

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

srbska rokometna reprezentanca

Sobota, 28. 1. 2012, 8.34

3 leta

Šešum zaradi plastenke brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Žal mi je, ker nismo dali vsega od sebe, da nismo igrišča zapustili krvavih kolen," je po porazu Hrvaške s Srbijo dejal selektor Slavko Goluža. Zgodil se je tudi neljubi dogodek.

Slavko Goluža, selektor hrvaške reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v rokometu izgubila (22:26) polfinalno tekmo z gostiteljico Srbijo, je po tekmi dejal, da je neodgovorni gledalec vanj in v Ivana Balića vrgel steklenico z vodo, vendar je v glavo zadel srbskega rokometaša Žarka Šešuma ter ga poškodoval. Šešum zaradi poškodbe roženice očesa ni mogel slaviti uspeha svoje reprezentance, ker so ga prepeljali v bolnišnico. V beograjski Areni je bilo sicer 20.000 gledalcev, med njimi 200 hrvaških, močne policijske sile pa so preprečile izgrede, čeprav je bilo vzdušje na tribunah veliko časa na robu incidenta. Vse skupaj se je začelo že z oglušujočimi žvižgi med igranjem hrvaške himne.

Srbska policija je sporočila, da med in po tekmi v Areni ni bilo incidentov, prav tako pa ni poročil o morebitnih izgredih med slavjem, ko so kolone vozil s srbskimi zastavami vozile med trgoma Republike in Slavije. Srbska policija je v sodelovanju s hrvaškimi kolegi povečala kontrolo na mejnih prehodih, s policijskimi vozili pa je pospremila hrvaške navijače iz Arene do meje s Hrvaško. Okrog Arene in v središču Beograda je bilo več tisoč policistov in predstavnikov specialnih enot, ki so preprečevali morebitne spopade.

Hrvati so dobro odigrali prvi polčas, v drugem pa so povsem odpovedali. "Med odmorom smo se dogovorili, da prvih deset minut odigramo maksimalno skoncentrirano. Toda storili smo tisto, česar sem se bali, razbranili smo Darka Stanića. Sodniki so domačim dovolili dolge, dvominutne napade, medtem ko smo mi prehitro zaključevali. Žal mi je, ker nismo dali vsega od sebe, ker nismo igrišča zapustili krvavih kolen," je razloge za poraz iskal Slavko Goluža. Toliko bolj veseli so bili v srbskem zaboru. Kapetan Momir Ilić je povedal: "To je bil praznik rokometa. Začeli smo nervozno, saj smo želeli Hrvate hitro zlomiti, vendar to ni bilo mogoče. Treba je bilo gristi 60 minut. V polfinalu sem želel Hrvate, ker igramo podoben rokomet, ob francoski obrambi bi bilo težje."

Ne spreglejte