Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
6. 4. 2016,
22.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

DP za rokometašice rokomet

Sreda, 6. 4. 2016, 22.39

6 let, 7 mesecev

Z osmimi igralkami in mokrim trenerjem na prag naslova prvakinj (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
zagorje | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Čeprav sezona še ni končana, pa so zagorske rokometašice večino dela, kar zadeva naslov državnih prvakinj, že opravile po zaslugi zmage na derbiju v Ajdovščini.

Ajdovke so slavile v polfinalu pokala. Zagorjanke so jim vrnile v prvenstvu. Na gostovanju so slavile s 26:22. Tako so ohranile prednost pred Krimom in če obe ekipi do konca dobita vse tekme, kar je realen razplet, bodo Zasavke prvikrat državne prvakinje. Tako bodo prekinile Krimovo prvenstveno vladavino, ki traja že od leta 1995.

Video zadnjih trenutkov tekme:

Zaprle vse poti

"V drugem polčasu smo se dogovorili, kam streljajo Ajdovke. Naša vratarka jih je 'prebrala', ujela nekaj žog in to je bil ključ uspeha. V napadu smo igrali pametno, nismo silili s streli kot na pokalu," je po tekmi sijal trener Zagorja Bojan Voglar.

Ta podobno kot na ljubljanski tekmi s Krimom praktično ni menjaval, a je ekipa v drugem polčasu vseeno delovala precej sveže. Tako pa se je po tekmi počutil tudi sam, saj so ga dekleta "oprhala" z vodo oziroma ostanki ledu.

 

Zagorski trener Bojan Voglar seveda ni imel prav nič proti prhi. | Foto: Zagorski trener Bojan Voglar seveda ni imel prav nič proti prhi.

"Igralo nas je šest in dve vratarki. Rekli smo si, da ni počitka in nepotrebnih napak. Fantastična obramba in modra igra v napadu. Pokazali smo, da smo se pravilno odločili, da na pokalu nismo šli na vse ali nič. Za to nimamo kadra. V drugem polčasu smo zaprli vse poti do gola," je dodal zagorski trener, ki se že ozira k prihodnji sezoni in tako želeni ligi prvakinj.

Ta bo za trenutno še slovenske podprvakinje velik zalogaj tako v športnem kot organizacijskem smislu.

Kar poletele

"Navijači, soigralke, motivacija, da smo končno državni prvaki in prekinemo Krimovo vladavino," je zagorska Primorka Lea Krajnc nanizala razloge, od kod so Zagorjanke črpale moč za predvsem drugi del tekme, ko niso delovale prav nič utrujeno: "Tudi brez menjav je mogoče igrati, če obstajata želja in volja. Ko smo videle, da nam gre, smo kar poletele. Rekle smo si, da gremo do konca. Znano je, da je Mlinotest nepopustljiv, četudi visoko zaostaja. Psihično smo morale zdržati. Hvala bogu je šlo vse kot po maslu."

Ajdovke so postale pokalne podprvakinje. V prvenstvu so si najverjetneje že zagotovile tretje mesto. | Foto: Ajdovke so postale pokalne podprvakinje. V prvenstvu so si najverjetneje že zagotovile tretje mesto.

"Prihodnjo sezono bomo drugi"

Ne glede na lep uspeh, kar tretje mesto za Mlinotest vsekakor je, trener Dušan Vidmar ni popolnoma zadovoljen s sezono.

"Naš cilj ni izpolnjen. Bil bi, če bi premagali Zagorje. Trenutno smo boljša ekipa, a tega nismo pokazali na igrišču. Zagorjanke imajo več izkušenj. V ključnih trenutkih nismo imeli razpoložene igralke. Streljali smo slabo, v sredino gola. Pri naših strelih sodnika nista piskala prekrškov, na drugi strani pa vsak dotik. Ampak drži, 18 minut brez gola je dolgo obdobje," je povedal ajdovski trener in odločno pribil: "Prihodnjo sezono bomo drugi."

Mlinotest išče okrepitev predvsem na desni strani zunanje vrste.

Ne spreglejte