Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2013,
15.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Max Biaggi

Sreda, 20. 2. 2013, 15.46

8 let

Lani je postal svetovni prvak, letos bo TV komentator

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Legendarni motociklist Max Biaggi, ki se je lani upokojil kot svetovni superbike prvak, se bo letos preizkusil v vlogi televizijskega komentatorja.

Italijan je sprejel ponudbo italijanske medijske skupine Mediaset, ki je v lasti Silvia Berlusconija. Letošnje svetovno superbike prvenstvo se bo začelo 24. februarja na avstralski stezi Phillip Island, zaključilo pa na indijskem dirkališču Buddh Circuit 17. novembra. Dirkače v devetmesečnem popotovanju okoli sveta čaka 15 dirk.

Max Biaggi je na uradni spletni strani Mediaseta razkril, kateri so favoriti za naslov svetovnega prvaka v prvenstvu 2013: ''Ko se Eugeneu Lavertyju (Aprilia) vse poklopi, ga je zelo težko prehiteti. Pozno zavira in je zelo dober v srednje dolgih in dolgih ovinkih, ko je njegova hitrost v ovinkih zelo visoka. Sylvain Guintoli (Aprilia) je lani z Ducatijem zmagal na treh dirkah. Z bolj izkušeno ekipo ima vse možnosti, da se bori za naslov prvaka. Je kompleten dirkač, a bi se lahko še izboljšal na suhi stezi. Leon Haslam (Honda) je kljub mladosti zelo izkušen. Ve, kako biti hiter v vsakršnih pogojih. Leta 2010 me je celo sezono preganjal za naslov. Zelo hitro najde dobre nastavitve in je zelo močan v dirkanju 'ramo ob rami'. Chaz Davies (BMW) je lani zmagal in letos bi lahko ciljal še višje, čeprav študira nov motor. Je zelo dober na zaviranju in zelo hiter na pol mokri ali na pol suhi stezi. Problem Michela Fabrizia (Aprilia) je v tem, da na dirkah ni nikoli znal demostrirati svojega potenciala, čeprav je bil čestokrat zelo dober na treningih in kvalifikacijah. Davide Giugliano (Aprilia) bo dirkal s tovarniških motociklom, a mu še manjkajo izkušnje v WSBK. Sedaj pozna vse steze in bi lahko pokazal ves svoj potencial. Je zelo dober na zaviranju in v hitrem krogu, a še zmeraj ne zna pokazati tistega, kar zna, na razdalji dirki.''

Ne spreglejte