Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 4. 2012,
19.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 4. 2012, 19.53

8 let

Dobra in slaba novica za Rampretovo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska veteranka Petra Rampre, ki doživlja drugo teniško pomlad, je v odločilnem kvalifikacijskem krogu v Barceloni priznala premoč Ukrajinki Juliji Bejgelzimer. Na lestvici še ni bila višje.

Peščena sezona se začenja tudi v Evropi. Po zelenem pesku, na katerem je bila izjemno uspešna v Charlestonu (Južna Karolina, ZDA), se bo najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog predstavila še na običajnem. V katalonski prestolnici bo v torek odigrala dvoboj prvega kroga. Dodeljena ji je vloga osme nosilke, lopar pa bo prekrižala z Romunko Sorano Cirsteo, ki bo vse prej kot enostavna tekmica, saj je na svetovni jakostni lestvici na 47. mestu. Le enajst za 21-letno Štajerko. V Barceloni ni manjkalo veliko do dveh slovenskih nastopov, a je 32-letna Petra Rampre obstala v tretjem, odločilnem krogu kvalifikacijskega turnirja. S 6:3 in 6:2 jo je ugnala Ukrajinka Julija Bejgelzimer, ki je na svetovni jakostni lestvici slabše uvrščena za 47 mest. Izkušena Slovenka je od ponedeljka dalje 153. igralka sveta, tako visoko pa se v dolgoletni karieri še ni zavihtela. Nagradni sklad turnirja v Kataloniji, ki bo potekal na prizorišču olimpijskih iger iz leta 1992, znaša 220.000 ameriških dolarjev.

Kavčič prvi nosilec v Braziliji V moški konkurenci, po nekaj tednih spet trije Slovenci med najboljših 150, bosta v tem tednu največja turnirja v Casablanci in Houstonu. Brez slovenske udeležbe. Blaž Kavčič bo na boleč spomin na južnoafriški poraz v Davisovem pokalu skušal pozabiti v Braziliji. Prva postaja challengerjev, odigral bo tri zapored, bo Blumenau. Kavčiču je zaradi 112. mesta na svetovni lestvici namenjena vloga prvega nosilca, v uvodnem krogu pa se bo v torek pomeril z Italijanom Danielejem Giorginijem. Če bo Ljubljančan v kratkem osvojil veliko točk, bi se lahko na lestvici približal meji najboljše stoterice, z njo pa bi si lahko že zagotovil neposredno udeležbo na peščenem vrhuncu sezone, odprtem prvenstvu Francije. Aljaž Bedene, slovenski teniški junak minulega tedna, bo po ubranjeni lovoriki v Barletti (Italija) počival.

Ne spreglejte