Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 1. 2024,
9.45

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

Natisni članek

OP Avstralije

Ponedeljek, 22. 1. 2024, 9.45

3 mesece, 1 teden

Zgodbe iz Melbourna

Predvajala sta v živo, je izpolnila obljubo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31
Morgan Riddle | Morgan Riddle po dvoboju, ko je Taylor Fritz premagal Stefanosa Cicipasa. | Foto Guliverimage

Morgan Riddle po dvoboju, ko je Taylor Fritz premagal Stefanosa Cicipasa.

Foto: Guliverimage

Teniškemu igralcu Taylorju Fritzu je njegovo dekle Morgan Riddle pred dvobojem s Stefanosom Cicipasom dalo posebno obljubo. Jo je po veliki zmagi Američana izpolnilo? Taylorja Fritza v naslednjem krogu čaka Novak Đoković in obeta se zanimiv dvoboj.

Morgan Riddle morda ni pojedla celega kozarca Vegemita, vendar je vsaj poskusila. Fritz je v izjemno napetem dvoboju v tretjem krogu OP Avstralije premagal Stefanosa Cicipasa 7-6 (7-3), 5-7, 6-3, 6-3. Posledice te zmage je najbolj čutila Morgan Riddle.

Taylor je dvoboj začel zelo samozavestno. Po zmagi je svoji ekipi dejal: "Rekel sem vam." Ko so ga v pogovoru na igrišču vprašali, kaj je mislil s tem, je 26-letnik odgovoril, da je svoji ekipi pred dvobojem dejal, da ve, da bo zmagal.

Rekla mu je, naj ne bo preveč samozavesten

Dekle mu je ob tem dejalo, da naj vendarle ne bo preveč samozavesten. Ob tem mu je obljubila, da bo, če bo Fritz premagal Cicipasa, v živo prek Instagrama pojedla cel kozarec Vegemita. Beseda je dala besedo …

Morgan Riddle je že na tribunah nakazala, da ni mislila tako velikega kozarca in da bi raje poskusila z manjšim. "Ne bom sodeloval pri tem, vendar bom poskrbel, da se bo to zgodilo." In se tudi dejansko je. Daleč od tega, da je Morgan izpolnila obljubo, a je poskusila. Očitno je, da ji Vegemite niti najmanj ni všeč, saj so iz njenih ust letele tudi kletvice. Ne ravno dobro reklama za Vegemite, ki je tesno povezan z avstralsko kulinariko.

Taylor Fritz | Foto: Guliverimage Taylor Fritz Foto: Guliverimage

Kaj je Vegemite?

Vegemite delajo iz kvasnega izvlečka, ki ostane po varjenju piva. Pozneje mu dodajo še zelenjavne in začimbne dodatke. Vegemite nima ne kalorij ne maščobe, a ima kar nekaj soli. Je temnorjav namaz, po vonju naj bi spominjal na zarjavele žeblje. Vseeno je za številne Avstralce ta slani namaz nepogrešljiv.

Verjame, da ima priložnost proti Đokoviću

V naslednjem krogu Fritza čaka težja naloga, saj bo njegov nasprotnik Novak Đoković, prvi igralec sveta in eden največjih favoritov za zmago v Melbournu. Fritz je bil tudi pred tem dvobojem poln samozavesti. Čeprav sta odigrala osem dvobojev in so se vsi končali v Srbovo korist. Leta 2021 sta se srečala tudi v tretjem krogu OP Avstralije, kjer sta igrala pet nizov.

"Veliko teh dvobojev je bilo, ko sem bil mlajši. Od takrat sem napredoval in postal boljši igralec. Takrat, ko sem igral proti njemu, nisem igral najboljše. In če želiš igrati proti nekomu, kot je Novak, moraš igrati najboljše. Počutim se samozavestno. Če bom igral tako kot s Cicipasom, imam priložnost," je povedal trenutno 12. igralec sveta.

Đokoviću razmere ne bodo najbolj ugajale

Vsekakor s Srbom ne bo imel lahkega dela. Če se je v Đoković v prvih dveh krogih nekako mučil, je v tretjem pokazal atomski tenis. Z igrišča je odpihnil Francoza Adriana Mannarina (6:0, 6:0, 6:3).

Dvoboj bo v dnevnem terminu, kar Novaku ne ustreza najbolje. Vremenske razmere ne bodo prijazne, saj napovedujejo okrog 30 stopinj Celzija in visoko vlažnost. Novak ničesar ne prepušča naključju, tako da je že opravil trening pod vročim avstralskim soncem.

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz ekspresno prek Srba, Zverev se je rešil po štirih urah
Dajana Jastremska
Sportal Niz senzacij v Avstraliji se nadaljuje #video
Ne spreglejte