Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
6.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

teniški globus Dominic Thiem Roger Federer

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 6.20

5 let, 2 meseca

Teniški globus, 17. marec

Avstrijec presenetil velikega Rogerja Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Dominic Thiem | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na teniškem turnirju serije masters v Indian Wellsu sta se v finalu prestižnega turnirja udarila Roger Federer in Dominic Thiem. Na koncu je slavil drugi z izidom 3:6, 6:3, 7:5. V ženskem delu sta v finalu igrali Angelique Kerber in Bianca Andreescu, slavila pa je šele 18-letna Kanadčanka (6:4, 3:6, 6:4 ).

Mnogi so pričakovali, da bo Roger Federer spisal zgodovino in postal prvi igralec, ki bi šestkrat osvojil Indian Wells. Dominic Thiem je pripravil presenečenje, ko je Švicarja v nekaj več kot dveh urah spravil na kolena in tako osvojil svoj prvi turnir serije masters. Za Federerja je bil to že drugi zaporedni poraz v finalu v Indian Wellsu. Lani ga je na zadnji stopnički premagal Juan Martin del Potro. Švicar tako še vedno ostaja pri 100 turnirskih zmagah.

Petindvajsetletni Dominc Thiem je v finalu prikazal odlično igro. Avstrijec je že zaostajal za niz, potem pa mu je uspel preobrat in se je zasluženo veselil svoje prve velike zmage.

"Zdi se neresnično. V čast mi je igrati proti Rogerju v takšnem finalu. Zadnja dva finalna mastersa sem izgubil, tokrat mi je uspelo in počutim se, kot da sem zmagal na turnirju za grand slam. Bil je izjemen teden, prav tako se mi zdi, da je bil tudi zelo dober finale. Neverjetno je. Bil sem v zelo slabi formi, zdaj pa sem zmagovalec Indian Wellsa," je bil po dvoboju zadovoljen Thiem.

Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal Poškodovani Nadal predal dvoboj, ki smo ga čakali 17 mesecev

Bianca Andreescu | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V ženskem finalu smo spremljali dvoboj dveh generacij. Igrali sta izkušena Angelique Kerber in senzacija letošnjega turnirja, šele 18-letna Kanadčanka Bianca Andreescu. Na koncu je slavila 18-letnica, ki je prvič v karieri igrala na tem turnirju.

"Ves turnir sem dobro igrala. Bili so vzponi in padci … Tenis je enkraten šport in pomeni mi vse," je po veliki zmagi povedala mlada igralka.

ATP

 

 WTA

Ne spreglejte