Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 1. 2024,
16.45

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

pokal United

Torek, 2. 1. 2024, 16.45

3 mesece, 3 tedne

POKAL UNITED, SYDNEY, PERTH

Srbija po zmagi nad Češko do četrtfinala pokala United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Hamad Međedović & Olga Danilović | Olga Danilović in Hamad Međedović sta Srbiji zagotovila odločilno zmago. | Foto Guliverimage

Olga Danilović in Hamad Međedović sta Srbiji zagotovila odločilno zmago.

Foto: Guliverimage

Srbska teniška reprezentanca je po zmagi nad Češko z 2:1 osvojila prvo mesto v skupini E pokala United, ki poteka v Sydneyju in Perthu, in si zagotovila nastop v četrtfinalu. V skupini F je Hrvaška z 2:1 premagala Nizozemsko, a se napredovanja veselijo zmagovalci skupine Norvežani. V skupini B pa je čilska izbrana vrsta premagala Grčijo z 2:1.

Novak Đoković
Sportal Spet so padale kletvice med Đokovićem in Ivaniševićem #video

V tretji in zadnji tekmi skupine E je Srbija ugnala Češko in z drugo zmago zanesljivo napredovala v četrtfinale. Tam se jim bo pridružila še Kitajska kot najboljša drugouvrščena ekipa iz Pertha. Kitajska je za uvod s 3:0 premagala Češko, proti Srbiji pa izgubila z 1:2.

Danes je Češki sicer prvo točko priborila Marketa Vondroušova z zmago 6:1, 3:6 in 6:3 nad Olgo Danilović. Izenačil je Novak Đoković, ki je s 6:1, 6:7 (3) in 6:1 strl Jirija Lehečko. Prvi igralec sveta je med dvobojem potreboval tudi zdravniško pomoč zaradi težav z zapestjem, a je dvoboj lahko nadaljeval. Danilović je nato v paru s Hamadom Međedovićem s 4:6, 7:6 (2) 10:8 ugnala češko navezo Miriam Kolodziejova/Petr Nouza in zagotovila srbsko zmago.

V skupini F je Hrvaška za svojo prvo zmago premagala Nizozemsko, a iz te skupine kot zmagovalci napredujejo Norvežani. Hrvati sicer še imajo možnost za napredovanje kot najboljša drugouvrščena ekipa v Sydneyju, a za to niso več odvisni sami od sebe.

Zmago sta Hrvaški danes zagotovila posamična dvoboja. Borna Ćorić je s 7:6 (4), 6:4 premagal Tallona Griekspoorja, Donna Vekić pa s 6:2, 3:6 in 6:1 Arantxo Rus. Demi Schuurs in Wesley Koolhof sta bila za Nizozemsko boljša v igri dvojic s 6:7 (3), 6:3 in 14:12 od naveze Vekić/Ivan Dodig.

Čilska reprezentanca je skupinski del končala z zmago nad Grčijo. Prvo točko je evropski zasedbi priigrala Maria Sakari s suvereno zmago 6:0, 6:1 nad Danielo Seguel, nato pa je Nicolas Jarry za izenačenje ugnal Stefanosa Sakelaridisa s 6:3, 3:6 in 7:5.

Po uvodnem porazu proti Kanadi z 1:2 sta zmago Čilu v igri dvojic zagotovila Seguel in Tomas Barrios Vera, ki sta s 6:7 (5), 6:3 in 10:6 ugnala Sakari in Stefanosa Cicipasa. V skupini B bo v sredo še dvoboj Grčije in Kanade, ki bo odločal o potniku v četrtfinale.

Preberite še:

Iga Swiatek
Sportal Poljska in Avstralija že v četrtfinalu pokala United
Ne spreglejte